Už od oznámení Watch Dogs Legion víme jednu věc, na kterém marketing tohoto projektu staví. Hrát můžeme za kohokoliv chceme. Stačí si jenom dotyčného vyhledat a zjistit, jak ho přimět se přidat k londýnskému odboji.

Dříve mezi hráči panoval strach, že jednotlivé postavy brzy omrzí a kromě vzhledu se od sebe budou lišit zcela minimálně. Nové video nám ale dává jasně najevo, že tomu tak být nemá.

Každá postava bude mít jeden z několika předpřipravených atributů, schopností, zbraní, speciálních možností, charakteristik a dalších věci, které ji dělají unikátní.

V novém gameplay traileru můžeme například vidět únikového řidice, který disponuje unikátním autem, imunitou proti naháněcím dronům a možností hacknout auta okolo, aby uhnuly. Jiná postava má zase schopnost propagace hacků, což jí umožňuje přesunout jeden hack i na ostatní entity okolo.

Chybět samozřejmě nebudou ani zcela jedinečné postavy. A jednou takovou je fanoušky oblíbený protagonista prvního dílu - Aiden Pearce. Ten se ve Watch Dogs Legion vrátí v rámci dodatečného obsahu, který zároveň nabídne i příběhovou kapitolu.

Watch Dogs Legion vychází 29. 10. pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X a S.