České studio GoldKnights ve spolupráci s Prime Matter (divize Koch Media) připravuje akční RPG titul The Last Oricru, který se dříve jmenoval Lost Hero. Hra nadále staví na základech populární hardcore RPG série Dark Souls od FromSoftware a klade důraz na příběh a hráčské volby. Jinak nabídne tuhé boje ve středověkém sci-fi světě v době války, kde ovlivníte osud celého národa. Vaše rozhodnutí mají do hry vnášet zajímavé zvraty a konflikt můžete ovlivnit, stejně tak výrazně promluvit do jeho výsledku.

„Ponoř se do zapomenuté minulosti světa. Rozkryj spiknutí stojící za událostmi, ke kterým dochází během tvého hraní. Pokus se porozumět motivům jednotlivých stran konfliktu nebo všechno a všechny ignoruj a prostě nech svět shořet. Příběh The Last Oricru je komplexní a než ti všechny dílky skládačky zapadnou do sebe, možná budeš muset hru dohrát několikrát různým stylem,“ uvádějí tvůrci.

„Bojovat se naučíš snadno, ale vypilovat bojové dovednosti k dokonalosti bude výzva – nedostaneš nic zadarmo, ale odměnou ti bude úžasný bojový zážitek. Zbraně pro boj zblízka i na dálku s jedinečnými animacemi útoků a sekundárními schopnostmi, štíty, techno-magické předměty, omezené zatížení a systém vylepšení – to vše ti umožní vytvořit si vlastní herní styl. Ocitneš se v hromadných bitvách, kde můžeš dokázat svou věrnost tím, že pomůžeš svým bratrům ve zbrani, nebo se můžeš probojovat nic netušícími a překvapenými nepřáteli na cestě po nepřeberném množství oblastí ve válkou zničeném světě. Připrav se, budeš umírat… hodně umírat!“

Pokud vás titul zaujal, můžete si ho vyzkoušet v rámci probíhajícího Next Festivalu na Steamu. V digitálním obchodě do Valve najdete demo obsahující první dvě oblasti. Podporován je nejen singleplayer, ale také kooperace na rozdělené obrazovce. Učiníte také jedno rozhodnutí, abyste viděli jeden z klíčových prvků hry.

Plná verze The Last Oricru má vyjít v letošním roce na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky.