Společnosti Focus Entertainment a Don't Nod připomínající svůj spektrální akční RPG titul Banishers: Ghosts of New Eden, který vyšel v únoru tohoto roku, a zvou hráče na dobrodružství prostřednictvím demoverze. Ta je dostupná pro PC (Steam), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Demo nabízí možnost seznámit se s příběhem ústřední dvojice a světem New Eden. Obsahuje totiž první misi. Když se vám hra bude líbit a pořídíte si plnou verzi, tak můžete pokračovat v dobrodružství. Mimochodem, na Steamu, PlayStation Network a Xbox Store bude Banishers: Ghosts of New Eden ve slevě 20 %.

„Ponořte se do překrásného, intimního a působivého příběhu dvou osudových milenců. Jako Banisheři vstupte do života komunit země New Eden a řešte strašidelné případy v mystickém světě, bohatého na tradice, který je sužován nadpřirozenými tvory a starověkými tajemstvími. Využijte svůj důvtip nebo kombinujte Anteiny duchovní síly a Redův arzenál s cílem porazit a zapudit duše trýznící vše živé,“ láká tisková zpráva na hru, která má na Steamu velmi kladné uživatelské hodnocení. Pro PC vzniká fanouškovská čeština.

My jsme o Banishers: Ghosts of New Eden v recenzi napsali: „Po příběhové stránce je to úžasný titul, který se nebojí témat jako smrt, láska, ale ani sebestředného pohledu na svět druhých. Příběh Antey a Reda je napsaný i zahraný úžasně, postavám lze jejich výkony věřit a těžká rozhodnutí, která je na cestě doprovází mají skvělou hloubku. Ve světě navíc nic není jen černé a bílé a zlo v této pohádce pro dospělé nenajdete, ale prostě jen správná či špatná rozhodnutí. Ovšem kromě příběhu? Souboje jsou zábavné, ale rychle se začnou opakovat a počet nepřátel je na tom velmi špatně. Hudba není výrazná a grafika ať je pěkná, není ani zázračná. Titul tak nabízí mnoho a nedělá chyby, ale zároveň nemá kromě příběhu nic extra, čím by dokázal vyniknout. I tak je ale zábavný a hlavně, na dnešní poměry originální, což se cení.“