Vývojářské studio Antimatter Games, které stojí za populární hrou Rising Storm, čelí ukončení své činnosti poté, co mateřská společnost Enad Global 7 (EG7) oznámila plán na uzavření studia v průběhu letošního léta. Toto rozhodnutí vyplývá z úsilí dosáhnout vyšší předvídatelnosti a ziskovosti. EG7 ve svém prohlášení uvedla, že provedla analýzu různých strategických možností a rozhodla se omezit další investice a uzavřít Antimatter Games.

KONEC IGI ORIGINS?

Tento krok ovlivní i vývoj hry IGI Origins, která podle prohlášení nevykázala dostatečnou trakci. Vedení společnosti se snaží vytvořit udržitelnější a předvídatelnější podnikání. Zvažovali různé strategie, jako například práci na zakázku, prodej studia nebo partnerství s třetími stranami při vydávání hry IGI. Bohužel, tyto snahy nedosáhly očekávaných výsledků, což vedlo k rozhodnutí uzavřít studio.

Bohužel už ale majitel neprozradil, jak to s IGI Origins bude dál. Stránka na Steamu nadále uvádí, že stealth akce zanedlouho vychází. Hra byla oznámena už v roce 2019 pro PC, Xbox One a PlayStation 4.

EG7 předpokládá jednorázové náklady ve výši 15 až 25 milionů švédských korun a odhaduje, že uzavření studia sníží roční provozní náklady skupiny o přibližně 50 milionů švédských korun. Tím se očekává zvýšení zisku před zdaněním a zlepšení provozních peněžních toků. Uzavření studia by mělo být dokončeno ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Antimatter Games se tak přidává k dalším studiím, která nedávno čelila propouštění a snižování počtu zaměstnanců. Například studio Brace Yourself Games nedávno oznámilo propuštění poloviny svého týmu a Deviation Games propustilo až 90 zaměstnanců poté, co Sony zrušila vývoj hry. Studio The Molasses Flood, patřící společnosti CD Projekt, rovněž prošlo propouštěním poté, co nedávno restartovalo vývoj spin-offu Zaklínače s pracovním názvem Sirius. A v nesposlední řadě Sony zrušila své kreativní studio PixelOpus, které vytvořilo Concrete Genie.