Nebýt odkladu, tak bychom se už koncem měsíce mohli zchladit při budování a řízení poslední lidské bašty v mrazivých postapokalyptických podmínkách. Delší čekání na Frostpunk 2 nám vývojáři vynahradí sérií video-deníčků. V nich budou detailně hru představovat, včetně změn oproti oblíbenému prvnímu dílu.

Série videí nazvaných City Unbound v sedmi epizodách nahlédne do zákulisí vývoje, prozradí nám více informací a přinese rozhovory s jednotlivými tvůrci. V první epizodě si vzal slovo šéf vývoje a vedoucí designu Jakub Stokalski. Stručně nám nastínil prostředí a způsob, jakým budeme Městu vládnout.

Od původního Frostpunk uplynulo 30 let. V polském studiu se zamysleli nad tím, jak by se lidé chovali. Kapitán z jedničky zemřel a my se chopíme role správce. Ten spolupracuje s různými frakcemi a vydává zákony s cílem zlepšit život. Každá frakce má samozřejmě jiné představy o směřování lidstva, takže musíte žonglovat s jejich požadavky a zároveň zajistit přežití během krutých mrazů. Právě zavděčit se všem frakcím má být to nejtěžší. Vypadá to, že často budeme muset volit mezi menším zlem a snažit se, abychom to s nenávistí jedné z frakcí nepřehnali a nedošlo ke zboření.

V dalších dílech se dozvíme více o frakcích, větším rozsahu budov i o výpravách do zmrzlé pustiny za účelem rekultivace různých míst. Mezitím mrkněte na naše dojmy z bety.

Frostpunk 2 je v plánu na 20. 9. tohoto roku pro PC, včetně Game Passu. Později se vyjde na Xbox Series X/S a PS5.