Už za necelý měsíc měla původně vyjít strategie Frostpunk 2. Ta měla před nedávnem betu (z níž jsme vám rovněž přinesli vlastní preview) a právě je ta je nyní důvodem k odkladu hry jako takové. Beta prý proběhla parádně. Ale hráči měli validní připomínky a vývojáři je chtějí zpracovat a doladit hru k dokonalosti, než půjde zcela ven.

Beta pro nás byla příležitostí poslechnout si, co se vám líbilo a co vám ještě úplně nesedlo. To nám umožnilo lépe stanovit priority a přinést do popředí funkce a úpravy, na kterých jsme již pracovali a které (doufáme!) se vám budou líbit nejvíce,“ píšou vývojáři v oficiálním oznámení.

Právě v důsledku těchto úprav se posouvá datum vydání. A to konkrétně na 20. září/septembra. O jaké zásadní změny, které vyžadují odklad hry, tedy jde?

Vývojáři se zaměřují na: změnu mechaniky teploty, vybalacování hubů, detailnější a flexibilnější manažerskou část pro pracovní sílu, více přímých dovedností, abyste mohli reagovat na krize dynamičtěji, nový zdroj (resource), aby bylo stavění města strategičtější, možnost pozměnit oblasti (districty) po jejich postavení, změnu chování frakcí a komplexnější způsob, jak se vypořádat s protesty.

Změnami také projde celé HUD rozhraní, přibude nové pod-menu a také funkce Zoom Stories, díky které se budete moci přiblížit k částem města a sledovat své občany.

Detailnější informace najdete ve zmíněném oficiálním oznámení. Vývojáři také dodávají, že změn bude ještě více. Tak jim držíme palce.