Už jsou to dva roky, co světlo světa spatřila akční adventura The Last of Us Part 2, která rozdělila hráče. Jedné skupině se pokračování příběhu Joela a Ellie líbilo a označila ho za odvážné, případně netypické. Ostatní ho ale považují za kontroverzní a nedokážou se s ním smířit ani dnes.

Přesto je The Last of Us Part 2 považováno za jednu z nejúspěšnějších videoher vůbec. Titul obdržel 300 ocenění Hra roku. Mimo jiné sedm sošek na The Game Awards 2020 a šest ocenění na Golden Joystick Awards 2020.

S prodeji už je to horší, i když na PlayStation exkluzivitu to stále není špatné. The Last of Us Part 2 má na kontě více než 10 milionů kopií.

Na hru si při oslavě vzpomněli fanoušci i vývojáři. Obě skupiny se navíc mohou těšit na remake prvního The Last of Us, který pod názvem The Last of Us Part 1 vyjde 2. 9. 2022 na PS5 a později na PC. Navíc pro HBO vzniká seriál The Last of Us a v Naughty Dog nadále chystají samostatný multiplayerový projekt ve světě The Last of Us, který bude mít vlastní příběh.

A co The Last of Us Part 3? Hra má načrtnutý příběh, ale podle informací ze začátku roku 2021 se na ní nepracuje.

Neil Druckmann, šéf vývoje The Last of Us Part 2, se podělil o fotografii se spoluautory Kurtem Margenauem a Anthonym Newmanem. Podívejte se na další tweety: