Na odklad to nevypadá. Vývoj Grand Theft Auto VI jde podle plánu a v Rockstar Games s vydáním nadále počítají na podzim roku 2025 ve verzích pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, uklidnila společnost Take-Two Interactive své akcionáře při prezentaci nejnovějších výsledků.

Mezitím GTA 5 prodalo další miliony. Poslední díl gangsterské akce překonal 200 milionů prodaných kusů a celá série má neuvěřitelných 430 milionů prodaných kopií.

Kromě toho se Take-Two pochlubila úspěchy GTA 6. První a dosud jediný trailer vydaný v prosinci/decembri loňského roku překonal rekordy YouTube a stal se nejsledovanějším nehudebním videem, když dosáhl 93 milionů zhlédnutí za 24 hodin.

Co se finančních výsledků týče, tak Take-Two za první čtvrtletí roku 2024 vzrostly čisté příjmy na 1,3 miliardy dolarů. To je o 30 % více než ve stejném období loňského roku. Klíčovými značky jsou Grand Theft Auto, NBA 2K a Red Dead Redemption. 70 % z příjmů tvoří digitální segment, do které se započítávají nejen prodeje digitálních verzí her, ale také nákupy ve hrách a dodatečný obsah.

Take-Two je jedna z mála společností, která v těžkých dobách přibírá. Firma za poslední rok rozšířila počet zaměstnanců o 15 %. Vše s cílem zlepšit schopnosti svých studií, aby dokázala tvořit kvalitní hry.

„Naše vynikající výsledky v prvním čtvrtletí roku 2024 jsou důkazem tvrdé práce a kreativity našich týmů. Jsme odhodláni přinášet našim hráčům nejkvalitnější zážitky ze zábavy a zajišťovat udržitelný růst pro naše akcionáře,“ uvedl Strauss Zelnick, prezident a generální ředitel Take-Two.

VYDAVATELSKÝ PLÁN TAKE-TWO INTERACTIVE

  • NBA 2K25 – 6. 9. na PC, obě generace PlayStationu a Xbox, Switch
  • WWE 2K25 – do 31. 3. 2025 pro nespecifikované platformy
  • Civilization VII – do 31. 3. na PC, obě generace PlayStationu a Xbox, Switch
  • Tales of the Shire – do 31. 3. 2025 pro PC, PS5, Xbox Series a Switch
  • CSR Racing 3 – neoznámeni pro Android a iOS
  • Judas – neoznámeni pro PC, PS5 a Xbox Series