Tak je to konečně tady. A přece jenom o něco dříve, než to mělo být. Více než 15 hodin před vydáním na internet unikl trailer na dlouho očekávané Grand Theft Auto VI (nikoho asi nepřekvapuje, že tak se hra oficiálně jmenuje).

V důsledku úniku se Rockstar rozhodl sám trailer vydat v zamýšlené 4K kvalitě. Jak jsme se dozvěděli už včera, trailer je na přibližně minutu a půl a prozrazuje víceméně všechny nejdůležitější aspekty hry.

Skutečně se tak znovu vracíme do prosluněného Vice City a chopíme se role první ženské protagonistky. Trailer dává důraz i na mužský protějšek, Jasona, čímž se s velkou pravděpodobností potvrzují dřívější úniky, které naznačovaly příběh na styl Bonnie a Clyda. Není zatím ovšem jasné, zda budou hratelní oba (avšak podle úniků by měli). Trailer se více zaměřuje právě na ženu jménem Lucia, příběh s níž nejspíše započneme ve věznici.

Zbytek traileru ovšem ukazuje vcelku typické „GTA věci“, které asi každý očekává. Hlavně pak využití současných a rozpoznatelných trendů. Jmenovitě vertikální videa podobná TikTokům. Stejně tak se dočkáváme loga s rokem vydání, které spadá až na rok 2025. Tisková zpráva později potvrdila vydání na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi se vůbec nezmiňuje, což není u Rockstaru žádná novinka. S předešlou generací konzolí vůbec nepočítejte.

Další detaily se možná dozvíme dnes v původní plánovaný čas (u nás) 15:00, jestli v Rockstaru ještě chystají spuštění oficiálních stránek či vypuštění nějakého článku. Do té doby nám musí stačit trailer. Ne že by to bylo málo.