Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Podle nepotvrzených informací nabídl Microsoft zaměstnancům možnost vzít si domů Xbox Series S (údajně má výkon 4 teraflopy) a vyzkoušet si menší a méně výkonnou verzi nové generace Xboxu. Pokud je to pravda, mohli bychom se brzy dočkat oficiálního oznámení. Připravován má být také nový headset. Mluví se o oznámení v květnu.

- Facebook spustil konkurenci pro Twitch. Populární sociální síť se hodlá více zaměřit na streamování prostřednictvím mobilní aplikace Facebook Gaming. Zatím je dostupná pro Android z Google Play. Pro iOS bude o něco později.

- Poslední velká aktualizace pro Super Mario Maker 2 vyjde v průběhu dnešního dne a přináší mód World Maker. V něm si vytvoříte vlastní Super Mario hru s cestou na hrad, včetně různých úrovní – nechybí ani ty klasické.

- Na Xbox Store si můžete zdarma stáhnout první dva díly akce Crackdown a Too Human. Všechny tři hry je možné hrát na Xboxu One díky zpětné kompatibilitě, stejně tak na Xboxu 360.

- Více a více sportů se přesouvá do online světa. Po F1 následuje Premier League. Nejvyšší anglická fotbalová liga se bude hrát ve FIFA 20 pod označením ePremier League od 21. do 25. 4. Zápasů se má účastnit 20 hráčů z Premier League, fanoušci a celebrity. Vysílat se bude prostřednictvím NBCSports.com, oficiálního webu a sociálních kanálů Premier League, spolu s Twitch Sky Sports a YouTube.

- Na PC a konzolích PS4 a Xbox One je dostupná trial verze The Division 2, aby si každý zájemce mohl vyzkoušet tuhle taktickou akci s RPG prvky. Ve světě můžete strávit až 8 hodin a se svou postavou se dostat na 8. úroveň.

- Na Nintendo Switch míří Railway Empire. Železniční sítě budete moci začít tvořit od 19. 6. 2020 a využívat více než 40 různých vlaků.

- Microsoft pomocí traileru připomíná, že nacházející taktická strategická akce Gears Tactics je součástí předplatného Xbox Game Pass. Hra vychází 28. 4. na PC s Windows 10. Na Xboxu One bude později.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: