Pokud vám nestačí český vesmírný sandbox Space Engineers, ve kterém v roli vesmírného inženýra přežíváte a stavíte vesmírné stanice a různé lodě (dostupný je na PC a Xboxu One), tak v létě budete mít možnost stát se dělníkem a staré obrovské kosmické lodě rozebírat. To vám nabídne Hardspace: Shipbreaker.

Hardspace: Shipbreaker vstoupí do předběžného přístupu na Steamu přesně 16. 7. 2020 a zahrne první akt příběhové kampaně, dvě třídy záchranných kosmických lodí a několik upgradovatelných nástrojů. V průběhu vývoje budou do hry přidány další třídy vesmírných lodí, mise, výzvy, žebříčky, podpora modifikací a další obsah.

Z dřívějška víme, že se Hardspace: Shipbreaker dostane také na PlayStation 4 a Xbox One. Přesné datum ale oznámeno zatím nebylo. Dříve se akorát mluvilo o konci roku 2020.

Hardspace: Shipbreaker je vesmírný sandbox od tvůrců Homeworldu. Stanete se dělníkem, takzvaným shipbreakerem, jenž bude pomocí laserů a dalšího vybavení ve vesmíru rozebírat obrovské kosmické lodě. Nejprve je nutné si zakoupit práva na starou loď, poté do ní vyřezat vstupní otvory a pustit se do záchrany cenných materiálů a komponentů. Při tom všem je nutné být opatrný, abyste nezemřeli. Smrt je nesmírně nerentabilní.