Série Like a Dragon/Yakuza je velmi početná. Však už jen ta základní má 9 dlouhých dílů a když k tomu připočítáte četné spin-offy, je to běh na dlouhou trať. A pokud byste sérii chtěli rozehrát, přichází těžká otázka, kde začít. Vývojáři Ryu Ga Gotoku Studio pro vás mají odpověď. V digitálních obchodech připravili dva bundly, které jsou podle nich dobrým začátkem do ságy o japonském podsvětí.

Yakuza Series Starter Pack obsahuje remaky prvních dvou dílů – Yakuza Kiwami a Yakuza Kiwami 2. Pořídíte je s 25% slevou. Druhý bundle už má nové jméno série. Like a Dragon Series Starter Pack obsahuje sedmý a osmý díl, tedy Yakuza: Like a Dragon a Like a Dragon: Infinite Wealth. V něm hry pořídíte se slevou 11 %.

Podle vývojářů by tyto balíčky měly připravit nové hráče na nadcházející seriálovou adaptaci od Amazonu. „Zatímco přinášíme značky Like a Dragon a Yakuza do nových médií, všimli jsme si příležitosti vytyčit jasné startovací body pro nová publika, aby zažila hry, které inspirovaly [televizní show],“ říká producent série Hiroyuki Sakamoto v příspěvku na X. Doufá, že bundly stvoří mnoho nových fanoušků. „Kteří pak budou hrát sérii, jak jsme ji stvořili. Od začátku a podle vydání,“ dodává.

I když se jedná o oficiální startovací body, někteří fanoušci si dovolují rozporovat. Například pociťují absenci prequelu Yakuza 0, který se odehrává několik let před událostmi první hry a stojí na samém začátku příběhu Kazumy Kiryu. Dává ale smysl, že vývojáři chtějí, aby lidé začali prvním dílem, protože právě na něm je založen chystaný seriál.

Druhý bundle je také trochu zarážející. Zatímco je pravda, že Yakuza: Like a Dragon je dobrým startovním bodem, protože představuje nového protagonistu a nový žánr – od teď jde o JRPG – některé příběhové pasáže přímo navazují na předchozí díly. Jsou pochopitelné, ale na hráče nebudou mít zvraty tak velký dopad. Větší problém je v Like a Dragon: Infinite Wealth, ten opravdu nejde doporučit bez znalosti předchozích dílů, pokud kladete důraz na děj. Označit tyto dva díly jako dobrý startovací bod, je přinejlepším rozporuplné.

Oba balíčky koupíte na Steamu, Microsoft Store a PlayStation Store. Nejde ani tak o to, že hry jde zakoupit najednou, ostatně už dlouho je kompletní série v Game Passu. Spíše jde o to, že nám autoři přímo říkají, kde začít.

Pokud si ale chcete hry koupit mimo předplatné, také můžete využít balíček The Yakuza Complete Series, kde se slevou 20 % obdržíte díly 0-6.

Like a Dragon je série brawlerů a JRPG proslulá absurdním humorem v kontrastu s drsnými, gangsterskými příběhy. Poslední díl Like a Dragon: Infinite Wealth byl velký úspěch, v prestižním magazínu Famitsu hra získala hodnocení 40/40 jako třicátá hra v historii. Další příspěvek do série bude oznámený v záři/septemberu. V říjnu/októberu vychází na Prime Video adaptace Like a Dragon: Yakuza.