V dobách skvělé hříčky Fallout Shelter nebo štědrého karetního pokusu The Elder Scrolls: Legends se dalo říct, že má vydavatel Bethesda Softworks na poli mobilních her velký potenciál. Pak ale přišel průšvih jménem The Elder Scrolls: Blades, který nejen kvůli ohavným (a postupem času naštěstí zmírněným) monetizačním praktikám zašlapal veškerý potenciál do země a brutálním způsobem jej zavraždil. Na otázku, jestli ho může ještě něco vrátit zpět mezi živé, se nyní snaží odpovědět Mighty DOOM.

Ačkoliv mohli hráči v některých regionech top-down střílečku Mighty DOOM od studia Alpha Dog Games, kterou je možné ovládat jedním prstem, už nějakou dobu testovat, k oznámení globální dostupnosti hry došlo teprve před měsícem. A teď si ji může i u nás zkusit každý, kdo vlastní jakýkoliv slušnější mobilní telefon se systémem iOS nebo Android, a navštívit animovaný, ale stále dost krvavý svět sběratelských figurek, jež fungují jako sběratelské předměty v DOOMu Eternal z roku 2020.

„Díky jednodotykovému schématu ovládání bojujte proti hordám známých démonů ze série DOOM, od jednookých létajících Cacodemonů pro odporné Cyber Mancuby. Uskakujte před útoky, likvidujte nepřátele přehnanými dorážečkami Glory Kills a utkejte se se smrtícími bossy, jako je třeba DOOM Hunter, v rychlých arénových soubojích, které se lehko naučíte, ale těžko ovládnete,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Tisková zpráva také připomíná, že pokud Mighty DOOM spustíte do 20. dubna/apríla 2023, získáte zdarma Mini Slayer's Pack, jenž obsahuje exkluzivní skiny zbraně, klíče k vybavení a krystaly. Konkrétně jde o skin Baron of Hell pro těžký kanon, skin Cacodemon pro raketomet, tři klíče k lootboxům k vybavení, jeden klíč k lootboxům se zbraněmi a 80 krystalů. A pokud máte účet Bethesdy, doporučujeme se s ním v nastavení přihlásit. Pak totiž dostanete ještě skin Slayer's Clubu pro Mini Slayera a meč Crucible.

My jsme již Mighty DOOM vyzkoušeli a musíme uznat, že jde o docela zábavný počin, i když po stránce hratelnosti je zoufale neoriginální. V tomto ohledu je občas takřka k nerozeznání třeba od nedávno vydaného projektu Tomb Raider Reloaded, ale když nic jiného, tvůrcům z Alpha Dog Games se povedlo slušným způsobem převést a využít některé prvky typické pro aktuální podobu série DOOM. A ta ústřední melodie, která hraje v hlavním menu, je jednoduše perfektní.

Kéž by se totéž dalo říct i o zbytku menu, jež je bohaté nejen na kvalitní hudbu, ale i na virtuální měny, loot boxy, měřiče energie, nabídky skinů ovlivňujících hratelnost a další skvělé a vůči hráčům vždy férové prvky, bez kterých se zjevně dobré mobilní hry neobejdou. A které rozhodně nemají za cíl vysát z uživatelů poslední halíř.