Vedle prvních informací o skvěle vypadající real-time strategii Age of Mythology: Retold, která vyjde letos na PC a Xbox s českými titulky, přinesl stream New Year, New Age zajímavosti o sérii Age of Empires.

Začneme novým dodatečným obsahem do Age of Empires 2: Definitive Edition. V rámci Victors and Vanquished se v remasterované RTS objeví 19 hratelných scénářů. Dosud v žádném jiném DLC nebylo tolik scénářů. 14 z nich je inspirováno populárními komunitními výtvory. Vývoj vede bývalý modder Ramsey „Filthydelphia“ Abdulrahi.

Ve scénářích najdete vikinskou kampaň sledující Ragnara Lothbroka při jeho nájezdech na osady napříč severní Evropy, snahy Oty Velikého o spřátelení se s Vikingy, Maďary a Franky nebo o odpor proti nim a kampaň zasazenou do Japonska, která hráči umožní vést jeden ze šesti jedinečných klanů v roli Ody Nobunagy, včetně nindžům podobných zabijáků z klanu Mori. Victors and Vanquished vyjde 14. března/marce.

Mezitím v Age of Empires 3: Definitive Edition proběhl test dvou hratelných civilizací. Vývojáři neprozradili, o jaké jde. Dle vlajek to bude Dánsko a Polsko-litevská unie, která ve východní Evropě existovala mezi lety 1569 a 1795. DLC je směřováno na konec letošního roku.

V rámci Age of Empires 4 vývojáři navážou na The Sultans Ascend DLC z loňského roku. Jde o nejprodávanější rozšíření v celé historii série. Aktualizace dorazí na jaře jako začátek sedmé sezóny hry s několika novými funkcemi a obsahem. Potvrzen je nový režim free-for-all pro quickmatch v multiplayeru a konzoloví hráči budou mít týmové hodnocené hry.

Na závěr tady máme dlouho slibované mobilní Age of Empires. Hra vzniká ve spolupráci World’s Edge a studia TiMi vlastněné Tencentem. Tady vytvořili mobilní hity jako Call of Duty a Pokémon Unite.

Age of Empires Mobile přichází na Android a iOS během letošního léta jako free-to-play real-time strategie. Vývojáři vzali originál z počítačů a upravili ho pro dotykové ovládání. Plus přidávají možnost postavit do čela své armády více než 40 hrdinů. Mezi nimi je Johanka z Arku, Caesar nebo král Artuš. Hrdinové budou získávat úrovně a vy v boji využijete jejich jedinečné schopnosti.

Při obléhání nepřátelských osad nebudou chybět válečné stroje, které proboří hradby, abyste poté mohli vyslat pěší jednotky. Při boji musíte brát v potaz terén; bažiny zpomalí vaše vojáky, zatímco les může představovat výhodu při přípravě léčky. Na výběr budou čtyři frakce: Byzantinci, Číňané, Francouzi a Římané.