Když multiplayerová střílečka Vigor od českého studia Bohemia Interactive po letech čekání konečně vyšla v rámci Early Accessu na Steamu v polovině letošního května/mája, podobně jako dříve na konzolích byl přístup podmíněn zakoupením balíčku Reinforcements Pack. Tato podmínka už ale neplatí, protože i na PC teď Vigor využívá free-to-play model a stáhnout si ho může každý zájemce. Ke změně obchodního modelu došlo v souvislosti se startem nové, v pořadí 20. sezóny, která začala tento týden ve středu.

„Po úspěšném období v předběžném přístupu se nyní hráči mohou plně ponořit do drsného poválečného světa Vigoru, kde je klíčové přežití a každé rozhodnutí může znamenat život nebo smrt. S plným vydáním začnou všichni hráči předběžného přístupu opět od nuly. Výjimkou je Vigor Reinforcements Pack, jehož obsah si hráči ponechají,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Zde je nutné podotknout, že když byl Vigor na Steamu v Early Accessu, nebylo možné v něm utrácet reálné peníze, samozřejmě pokud pomineme koupi samotného Reinforcements Packu. Smazání dosavadního postupu se tak vztahuje pouze na věci získané prostým hraním nehotové PC verze. Nyní je přitom obsah všech verzí - Xbox, PlayStation, Switch, PC - po všech směrech totožný. I když na crossplay, tedy možnost hrát společně s uživateli ostatních platforem, se stále čeká.

Pokud jde o novinky spojené se samotnou 20. sezónou s podtitulem Genesis, kromě nového Battle Passu s obsahem inspirovaným akčními filmy z 80. let došlo třeba na novou a výkonnou pistoli Tyr M46 nebo na zásadní přepracování zbraní napříč všemi platformami. Důležitou novinkou je také zbrusu nová mapa Eikevjen určená pro základní herní mód Střetnutí (Encounters).

Tisková zpráva ještě shrnuje klíčové vlastnosti PC verze:

Střetnutí s vysokými sázkami: Zapojte se do napínavých zápasů (Encounters), kde je vaším hlavním cílem nasbírat cenné zdroje k vybudování vašeho úkrytu. Můžete ale také o vše přijít...

Hrajte s přáteli: S plným vydáním budete moct čelit drsnému Outlands ve skupině 2 nebo 3 hráčů – ovládněte Encounter se svými přáteli a porazte ostatní týmy!

Stavění úkrytu a vylepšování: Postavte a vylepšete svůj úkryt a odemkněte tak nové možnosti, jako je výroba pokročilých zbraní, generování herní měny a další!

Rozmanitý arzenál: Vyberte si z více než 60 různých zbraní a spotřebních doplňků apřizpůsobte si výzbroj svému preferovanému stylu hry.

Soutěžte o kořistní události a výsadky: Zúčastněte se speciálních akcí, které nabízejí vyšší odměny, a otestujtesvé dovednosti přežití, abyste získali tu nejcennější kořist.

3 herní režimy: Kromě Encounterů Vigor nabízí rychlý deathmatch v režimu Shootout, ideální pro milovníky sólových akcí.