Nedávno tvůrci multiplayerové free-to-play střílečky Vigor z Bohemia Interactive oznámili, že už zítra, 15. května/mája 2024, odstartuje další, v pořadí již 19. sezóna nazvaná Deception. Níže najdete nový trailer, která láká třeba na nový nůž Barracuda nebo na množství kosmetických doplňků, ale věříme, že nemalou část příznivců Vigoru v tuto chvíli zajímá spíše to, kdy bude dostupná nedávno oznámená PC verze.

I odpověď na tuto otázku jsme dostali formou nového traileru. Vigor vyjde v předběžném přístupu na Steamu 16. května/mája 2024, tedy už pozítří. Nadále přitom platí, že předběžný přístup bude zpoplatněný částkou 19,99 eur, za kterou dostanete i balíček Reinforcements Pack. V něm najdete exkluzivní uniformu, kolekci raritních zbraní a boosterů pro hladký start nebo speciální jmenovku. Po vydání plné verze na konci roku ale PC port Vigoru přejde na free-to-play model. V ten moment dojde také ke smazání veškerého postupu hráčů, kteří se pustili do hraní v předběžném přístupu, s výjimkou obsahu Reinforcements Packu.

Nový port bude zprvu nabízet stav hry v 18. sezóně, která právě v těchto dnech na konzolích končí, doplněný o některé speciální novinky, například možnost vyzkoušet přepracované chování zbraní, na které si konzolisté budou muset ještě počkat. Postupem času by se ale měl obsah všech verzí sjednotit. Jakmile navíc Vigor opustí Early Access na Steamu, i na PC začne podporovat cross-play. Tedy možnost hrát společně s majiteli konzolí Xbox One, Xbox Series X|S, PS4, PS5 a Switch.

Tvůrci ale poměrně záhy po odhalení PC verze potvrdili, že cross-play s PC hráči bude možné vypnout. I v budoucnu tedy bude možné se zcela vyhnout hráčům, kteří využívají myš a klávesnici. A snad i těm, kteří se budou s využitím verze pro osobní počítače pokoušet o cheatování.