Free-to-play looter shooter Vigor od Bohemia Interactive čerstvě rozšířila nová sezóna a aktualizace nazvaná Chronicles: Absolution. Jak už se pomalu stává zvykem, update přináší další část příběhu ve formě audio karet, které můžete získat skrz POI v módu Střetnutí. Došlo také na vylepšení režimu Eliminace, který byl obohacen o novou mapu s názvem Fish Factory, nebo na další vybavení. Konkrétně jde o radioaktivní granát a kulomet L86A1 LSW. Aktualizace dokonce přináší značná vylepšení celé kategorie kulometů.

Již zmíněný příběh, který opět poodhaluje dění v poválečném Norsku a životy jednotlivých protagonistů, má tentokrát temnou atmosféru. Dokonce odhaluje jednu z největších záhad Vigoru a vývojáři jeho prostřednictvím zkoumají témata morálky a osobních hodnot v postapokalyptickém světě. Tak to alespoň stojí v tiskové zprávě, která hovoří také o výzkumu Dr. Dubois a Dr. Azimova, kteří během zkoumání efektů radiace náhodou narazili na temné tajemství. A tak se minulost opět dostává na povrch.

„Tento příběh přináší našim hráčům hodně nových informací, které jsme s nimi doposud nesdíleli. Věříme, že hráči budou také zpochybňovat rozhodnutí některých postav. Jsme zvědaví, jak by se sami zachovali v podobných situacích a s kým budou nakonec sympatizovat,“ říká Filip Šťastný, Marketing & Brand Manager pro Vigor. Pokud by vám tohle všechno nestačilo, můžete se podívat ještě na nový trailer, který tou temnou a záhadnou atmosférou rozhodně nešetří.