IGN ve spolupráci se společnostmi Hexworks a CI Games přináší prvních 13 minut z hraní Lords of the Fallen. Mají se fanoušci souls her nač těšit? Video ukazuje první pohled na mechanismy, světy a atmosféru, kterou akční RPG nabídne.

Jedno je jisté, Lords of the Fallen je plné intenzivních soubojů a atmosférického prostředí. Nejzajímavější jsou dva paralelní světy pojmenované Axiom a Umbral. Ty slibují jedinečný zážitek. Navíc přidávají významný strategický rozměr. Rozhodnutí hráčů v jedné sféře přímo ovlivňují druhou. Je pouze na vás, zda budete bojovat v říši živých, nebo v říši mrtvých. I když někdy nebudete mít na výběr...

Jak jsme nedávno psali, v Umbralu je to hodně riskantní, protože nikdy nevíte, kde a co na vás zaútočí. Přesto se někteří z vás budou snažit tady zůstat co nejdéle, protože čím déle v říši mrtvých budete, tím více zkušenostních bodů získáte. Je tak důležité najít rozumnou rovnováhu mezi rizikem a odměnou.

Lords of the Fallen bude mít herní dobu přibližně na 30 hodin. Zkušenější hráči mohou příběh zvládnout za 25 hodin. Znovuhratelnost podporují nejen paralelní světy, ale také tři různé konce v závislosti na tom, ke které frakci se přidáte, stejně tak odlišné třídy. Je tady také těžší režim New Game Plus.

Pokud budete hrát na konzolích, tak v režimu výkonu titul poběží v upscalovaném rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu a v režimu kvality v upscalovaném rozlišení 1440p při 30 snímcích za sekundu. Ano, 4K nebude, ale vývojáři tvrdí, že v 60 snímcích za sekundu vypadá Lords of the Fallen opravdu dobře. Při výběru kvality si užijete lepší vizuální efekty, nasvícení, stíny a textury.

Lords of the Fallen vyjde 13. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.