Akční RPG titul Lords of the Fallen je zajímavý v rozdělení světa na dvě paralelní říše živých a mrtvých. Každá říše nabízí odlišný zážitek a klade na hráče jiné nároky. Dnes se v gameplay záběrech podíváme do světa mrtvých, kde skončíme po smrti v Axiomu, případně z vlastní vůle.

Svět mrtvých se jmenuje Umbral a je vhodným místem pro vývoj postavy. Ovšem zdržet se zde déle je hodně riskantní, protože nikdy nevíte, kde a co na vás zaútočí. Přesto se někteří z vás budou snažit tady zůstat co nejdéle, protože čím déle v říši mrtvých budete, tím více zkušenostních bodů získáte. Je tak důležité najít rozumnou rovnováhu mezi rizikem a odměnou.

Občas ale nebudete mít na vybranou. Někteří bossové v říši živých využívají sílu z Umbralu. Abyste je porazili, budete muset cestovat mezi oběma říšemi. Naštěstí k dispozici budete mít speciální Umbral lampu se silným útokem. Magická lampa vám umožní doslova vyrvat z nepřítele duši a hodně ho oslabit. Abyste ale lampu mohli použít, budete muset najít potřebné zdroje.

Pokud si na Lords of the Fallen brousíte zuby, tak herní doba je přibližně 30 hodin. Zkušenější hráči mohou příběh zvládnout za 25 hodin. Pak jsou tady ale tři různé konce v závislosti na tom, ke které frakci se přidáte. Dále odlišné třídy, takže byste měli být motivováni si zahrát znovu. Nemluvě o New Game Plus, který přinese některé změny. Například k dispozici bude vždy pouze jeden bod oživení. Tím pádem bude průchod mnohem těžší.

Lords of the Fallen vyjde 13. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.