Game Informer pokračuje ve spolupráci s Capcomem a odkrývá další zajímavosti o nadcházejícím remaku Resident Evil 4, zatímco japonská společnost potichu obohatila původní Resident Evil 5 na PC o split-screen kooperaci.

Vývojáři se u předělávky čtvrtého dílu soustředili mimo jiné na souboje. Ty jsou v původní hře po mechanické stránce v pořádku, ale díky novým možnostem budete mít více způsobů, jak bojovat. Leon se teď může rychleji otáčet, je tak snadnější a rychlejší podívat se za sebe, což vyústí v lepší pohyb při boji. Aby tento rozdíl autoři zohlednili, přizpůsobili, případně změnili chování nepřátel.

S touto novinkou jde ruku v ruce nová mechanika úhybu. Ta umožní hráčům rychle uskočit do strany při útoku nepřítele. Potěší také účinnější nůž, i když se může rozbít. To ale nic nemění na tom, že zejména při stealthu se bude hodně hodit.

Capcom dříve potvrdil New Game Plus, Photo Mode, návrat režimu Mercenaries a v budoucnu bezplatnou aktualizaci s podporou PlayStation VR2.

Resident Evil 4 Remake vyjde už 24. 3. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation 4.

Po 14 letech je tady překvapení pro hráče Resident Evil 5 na PC. Hra konečně nabízí split-screen kooperaci, která je na konzolích od vydání, ale na Steamu chyběla. Došlo také k odstranění Games for Windows Live a opravě některých drobnější chyb, které nebyly blíže specifikovány.

Podle některých by to mohlo předznamenat oznámení, že se i pátý díl dočká plnohodnotného remaku. Tak uvidíme.