Pokračování uznávané logické hry The Talos Principle by mělo potěšit všechny nadšence do hádanek. Podle nejnovějších informací na ně čeká dlouhé dobrodružství. Studio Croteam odhaduje herní dobu na 20 až 30 hodin.

Vše bude záležet na tom, jak se vám bude dařit. Hra totiž nabídne více než 100 hádanek rozprostřených do 12 oblastí. V nich se setkáte s mechanikami z původní hry, stejně tak se zcela novými.

Tajemná megastavba má ukrývat zapeklité a důmyslné hlavolamy. Budete procházet zdmi, manipulovat s gravitací, různě pohybovat s předměty a přenášet vědomí do jiných robotů, abyste postupovali dál a postupně odhalovali pravdu. Pokud byste si chtěli vychutnat pouze příběh a netrápit se hádankami, tak je bude možné přeskočit.

„Narodili jste se do nového světa, ve kterém biologičtí lidé vymírají, ale lidská kultura přežívá ve městě robotů, a jednoho dne zjistíte, že jste se ocitli ve víru šokujícího dobrodružství odehrávajícího se v prostředí tajemné megastavby, ve které jsou ukryty neuvěřitelné schopnosti. Čím více objevíte, tím více budete konfrontováni s otázkami o podstatě kosmu a smyslu civilizace. Nesplněný slib lepších zítřků, víra v rozum či rezignace na lidstvo jako takové – volby, které učiníte, a strany, které si vyberete, rozhodnou o dalším běhu událostí,“ láká tisková zpráva.

The Talos Principle 2 vyjde 2. 11. letošního roku na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.