Diablo Immortal bylo terčem kritiky v době oznámení, kdy fanoušci volali po plnohodnotném novém dílu, a je terčkem kritiky i po vydání. Tentokrát za to může agresivní systém mikrotransakcí.

Včera jsme vás informovali, že úplné vylepšení postavy stojí až 110 tisíc dolarů, což je v přepočtu více než 2,5 milionu korun. K problému se vyjádřil šéf vývoje Wyatt Cheng a některé obavy hráčů označil za dezinformace.

Před spuštěním Diabla Immortal prohlásil Wyatt Cheng, že neexistuje žádný způsob, jak získat nebo vylepšit vybavení za peníze. To mnoho hráčů považovalo za ujištění, že mikrotransakce se budou týkat výhradně kosmetických věcí a nebudou ovlivňovat hratelnost. Teď ale bylo zjištěno, že pomocí legendárních drahokamů je možné zvyšovat úroveň hrdinů a tím je vylepšovat.

Cheng na Twitteru při debatě se streamerem Zizaranem a hráči vysvětlil, že jeho vyjádření nebylo chybné. Vybavením se totiž v Diablu Immortal rozumí předměty ve dvanácti slotech inventáře, nikoli doplňky k těmto předmětů. Po delší výměně názorů vývojář uznal, že připomínky jsou nanejvýš oprávněné, včetně kritiky. Současně ale připomenul, že v mnoha rozhovorech on i jeho kolegové mluvili o mikrotransakcích.

Cheng chce nyní řešit dezinformace, které kolem bezplatného Diabla pro mobily a počítače kolují internetem.

„Nemám rád, když jsou informace zavádějící. Je zásadní rozdíl mezi tím, když se hráčům hra líbí nebo nelíbí na základě jejích vlastností (což chápu, protože ne každá hra se musí líbit), a tím, když ji kritizují na základě mylných informací,“ dodal Wyatt Cheng.

Spousta hráčů je s Diablem Immortal spokojena, což bylo vidět také na Twitteru, kde se několik fanoušků zastalo tvůrce hry. Pokud si chcete na vlastní oči zjistit, jak to je, tak si Diablo Immortal můžete bezplatně stáhnout z Google Play pro Android, App Store pro iOS a z Battle.netu pro PC. Příběhová část má bezmála 20 hodin, problémy s mikrotransakcemi se objevují až v endgame obsahu a ovlivňují PvP souboje.