V Sony Interactive Entertainment proběhlo několik klíčových schůzek, které rozhodly o budoucnosti vedení společnosti. Tyto schůzky zahrnovaly například řešení potřebných změn týkajících se technického vedoucího týmu, které bylo třeba vyřešit kvůli odchodu Johna Kodery z pozice zástupce prezidenta SIE. Kodera dříve vedl tým zabývající se infrastrukturou pro PlayStation Network, ovšem chystá se chopit nové role, která bude zahrnovat přední digitální transformaci pro celou Sony.

Další člověk, kterého se změny ve vedení týkají, je Hideaki Nishino, který byl do SIE přijat již v roce 2000. Nishino hrál klíčovou roli v inovacích, které se týkaly PlayStationu 4 a PlayStationu 5. Za to si připsal značné zásluhy, dočkal se tak povýšení. Nyní se bude zodpovídat přímo výkonnému řediteli SIE Jimu Ryanovi. Nishino bude mít na starost síťové inženýrství a provoz, výzkum a vývoj, design, datovou strategii a řízení vývoje produktů a platforem.

Když se bavíme o Nishinovi, nesmíme opomenout Michaela Pattisona, který ke svojí stávající pozici viceprezidenta globálních vztahů s third-party studii přidá roli staršího viceprezidenta plánování a správy platformy. Za celých svých osm let, které Pattison v SIE strávil, získal zásluhy za budování portfolia obchodních partnerství pro PS4 a PS5 a je považován za předního obhájce indie vývojové komunity.

Nedošlo ale pouze o povýšení. V červnu letošního roku opustí finanční oddělení SIE po 40 letech zástupce prezidenta a finanční ředitel SIE Kazuhiko Takeda. Tokijská část SIE bude posílená o čerstvou krev v podobě Lin Tao, která bude od června 2021 zastávat pozici starší viceprezidentky financí, korporátního vývoje a strategie.

Přečtěte si také: SIE Japan Studio opouští producent Bloodbornu a Demon's Souls

Změn se také dočkalo tokijské představenstvo SIE, které se trochu rozrostlo. Kromě zástupce ředitele, prezidenta a výkonného ředitele Jima Ryana, nově jeho řady posílil Masayasu Ito jakožto zástupce ředitele a prezidenta, Lin Tao jako ředitelka a zástupkyně prezidenta a v neposlední řadě Takeshi Shibata jako ředitel.

Sony si prochází opravdu velkými změnami, o čemž svědčí také nedávné prohlášení o reorganizaci jejich nejstaršího first-party studia, které známe pod názvem Japan Studio. To se přestalo zabývat vývojem videoher a po velké vlně odchodů bude to, co ze studia zbude sloučeno se studiem Team ASOBI, které bude působit jako samostatné studio od 1. 4. 2021.