Malebná akční adventura Kena: Bridge of Spirits v září oslaví rok od vydání. Studio Ember Lab uvede hru do prodeje na Steamu, kde nemohla být z důvodu exkluzivity na Epic Games Store, a vydá Anniversary Update.

Bezplatnou výroční aktualizací vývojáři poděkují hráčům za úžasnou podporu. Součástí bude rozšíření zážitku s hlavní hrdinkou Kenou, včetně přidání New Game Plus, vylepšeného fotografického režimu, nového oblečení a dalších věcí. 

NEW GAME PLUS S NOVÝMI NEPŘÁTELI

New Game Plus všem zájemcům umožní zahrát si dobrodružství s Kenou znovu, ale tentokrát použít všechny dříve odemčené schopnosti, vylepšení, oblečení atd. Tohle všechno se vám bude hodit, poněvadž budete čelit přepracovaným a náročnějším bojovým situacím. Ty dokonce zahrnují nové jedinečné typy nepřátel, zatímco mnozí bossové mají některé fáze navíc.

Trailer láká na výroční aktualizaci

NOVÉ VÝZVY A HERNÍ MOŽNOSTI

Dalším velkým přírůstkem v aktualizaci jsou kouzelné kameny. Jedná se o jedinečné sběratelské předměty, které poskytují různé úpravy Keniných statistik a schopností. Některé kameny kouzel přinášejí výhodu i nevýhodu, což hráče vybízí k tomu, aby si promysleli strategii, jak se postavit určitým nepřátelům a výzvám. Vzácné prokleté kameny kouzel jsou určeny hráčům, kteří chtějí velkou výzvu tím, že budou hrát se sníženými schopnostmi.

Většinu kouzelných kamenů najdete ukrytých po světě a několik z nich je spojeno s dalším velkým přírůstem: Spirit Guide Trials. Jedná se o zcela nový herní režim, jenž je přístupný ze svatyně masek. Zkoušky duchovních průvodců mají být výzvou pro schopnosti hráčů.

„Sestavením různých znovuhratelných výzev jsme chtěli povzbudit všechny hráče, aby vyzkoušeli různé kombinace svých vylepšení a prohloubili své bojové zkušenosti. Zkoušky duchovního průvodce se dělí do tří různých kategorií: Překážkové tratě, Obrany proti vlnám a Odrazy bossů,“ uvádí vývojáři.

„Každou zkoušku lze hrát tolikrát, kolikrát hráči chtějí, a obsahuje různé cíle, které je třeba v rámci dané zkoušky splnit. Například v Překážkových tratích se hráči soustředí na Keniny primární schopnosti: luk, bombu a mrštnost, přičemž procházejí úseky, které mají prověřit jejich přesnost, načasování a ovládání plošin.“

„Obranné vlny postaví hráče proti několika kolům stále obtížnějších nepřátel. Musí strategicky přemýšlet, a přitom se postupně prokousávat několika vlnami jedinečných scénářů s omezenou možností uzdravení. Připravili jsme zde několik pěkně vzrušujících a za vlasy přitažených kombinací nepřátel, takže buďte připraveni.“

„A konečně, Odrazy bossů umožňují hráčům vrátit se ke svým oblíbeným soubojům s bossy a zdokonalit svou taktiku. Ačkoli máme rádi vzrušení ze všech menších bojových střetnutí, obzvlášť rádi máme dobré souboje s bossy. Chtěli jsme se ujistit, že hráči mají možnost si tyto vzrušující události zopakovat podle svého gusta v rámci jednoho hraní, experimentovat s novými přístupy a stát se skutečnými mistry.“

A co odměny? Dokončením zkoušet odemknete nové oblečení pro Kenu, každé je inspirováno jednou z postav, které na své cestě potká. Úspěšné splnění bonusových úkolů v rámci každé zkoušky může odemknout barevné varianty jednotlivých oblečků a také některé unikátní kameny kouzel. Majitelé Deluxe edice se mohou těšit na exkluzivní outfit.

Výroční aktualizace bude dostupná od 27. 9. letošního roku. Ve stejný den se začne Kena: Bridge of Spirits prodávat na Steamu. Hra původně vyšla 21. 9. 2021 na PlayStation 5, PlayStation 4 a PC.