Poněkud zapomenutý akční RPG titul Vampyr, který na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyšel v roce 2018 a o rok později na Nintendo Switch, se připomíná. Vývojáři ze studia Dontnod Entertainment dlouhou dobu nepřipravili žádnou aktualizaci ani nový obsah. O to překvapivější je nový patch, který zajišťuje lepší využití nové generace konzolí.

Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S si můžete Vampyr vychutnat v lepší kvalitě, konkrétně při 60 snímcích za sekundu.

  • PS5: 1440p / 60 FPS
  • PS4 Pro: 1440p / 30 FPS
  • Xbox Series X: 1440p / 60 FPS
  • Xbox Series S: 1440p / 30 FPS
  • Xbox One X: 1296p / 30 FPS

Těžko říct, proč se Vampyr dočkal aktualizace právě nyní. Fanoušci mohou nadále doufat v druhý díl, i když se o něm tvůrci Remember Me, Life is Strange, Tell Me Why a Twin Mirror nikdy nezmínili. V roce 2018 získala práva na značku stanice Fox 21, jež měla v plánu připravit seriál. Od té doby jsme se ale nic nového nedozvěděli.

Vampyr je zasazen do Velké Británie 20. století během epidemie smrtící španělské chřipky. Ulice Londýna jsou ochromeny nemocí, násilím a strachem. Ti, kteří jsou natolik bláhoví či zoufalí nebo mají takovou smůlu, že se ocitnou na ulici v tomto naprosto chaotickém a strašidelném městě, padnou za oběť těm nejnepolapitelnějším dravcům, kteří v Británii řádí: upírům. Z chaosu povstává zmučená postava. Coby hráč to budete vy, kdo rozhodne o tom, jak využít nových sil. Vyberte si svou specializaci z rozmanitého stromu smrtících schopností a staňte se tím, čím chcete být. Převládne u vás upír nad lidskostí?