S příchodem herních žní (nejdůležitějších měsíců v roce) bohužel nekončí odklady. K mnoha titulům, které měly původně vyjít v letošním roce, se dnes přidává Company of Heroes 3. Válečná real-time strategie je odsunuta z poloviny listopadu na 23. 2. 2023 pro PC.

Vývojáři ze studia Relic chtějí čas navíc využít k celkovému vylepšení, vyvážení a doladění hry a zajistit, že hráči dostanou přesně to, co očekávaní. Pomůže jim k tomu zpětná vazba, kterou mají od hráčů z testovacího programu.

Mnoho z navrhovaných změn již bylo implementováno, například různé vylepšení dynamické mapy kampaně, jako je aktualizace nového zásobovacího systému, implementace agresivnější umělé inteligence a rychlejší cestování po mapě prostřednictvím vylepšení přístavů a letišť.

Autoři se zaměřili na vizuální ostrost a detaily během bitev vylepšením technologie shaderů. Relic navíc provedl významné změny v celkovém nasvícení Company of Heroes 3. Došlo také ke změně umístění kamery a k jasnějším informacím v minimapě. Vylepšení se týká také uživatelského rozhraní.

„Práce s komunitou CoH-Dev v posledních letech byla neocenitelnou zkušeností a jsme nesmírně vděční za všechny jejich dosavadní příspěvky k CoH3,“ řekl Justin Dowdeswell, generální ředitel Relic Entertainment. „Chceme nabídnout největší a nejpůsobivější hru v historii naší franšízy, což znamená, že potřebujeme trochu více času na opravu chyb, vyvážení a vylepšení, abychom zajistili, že naši hráči budou mít ten nejlepší zážitek při spuštění hry.“

Company of Heroes 3 bude mít české titulky.

Únor nadcházejícího roku se nám tak hezky plní. Máme tam Deliver Us Mars, Dead Island 2, Clash: Artifacts of Chaos, Hogwarts Legacy, Like a Dragon: Ishin!, Sons of the Forest, Destiny 2: Lightfall, Darkest Dungeon II nebo Sherlock Holmes: The Awakened. Pravděpodobně některý titul vyklidí pole z důvodu velké konkurence.