Unknown 9: Awakening se tváří jako nově představená hra. Ve skutečnosti jsme se s ní poprvé seznámili před čtyřmi roky, vyjít měla v roce 2021. Vývoj se ale nečekaně protáhl a studio Reflector Entertainment za podpory Bandai Namco je konečně připraveno letos v létě na velkou premiéru. Uskuteční se na Xboxu Series X/S, Xboxu One, PlayStationu 4, PlayStationu 5 a PC.

Unknown 9: Awakening je akční adventura zaměřena na příběh a hrát se bude z pohledu třetí osoby. Vypráví o mladé ženě Harooně, jež vyrostla v ulicích indické Kalkaty. Ve starém teaseru jsme mohli vidět, jak je týraná skupinou dětí a mluvilo se o tom, že ji pronásledují vidiny vlastní smrti. V čerstvém traileru dospěla a dokážete vstoupit do nepřátel, ovládat je a využít jejich zbraně v boji, stejně tak tajemnou sílu pro odmrštění protivníků.

Tyto jedinečné schopnosti je nutné vysvětlit. Haroona je kvestorkou s vrozenou schopností cestovat do záhadné dimenze zvané Fold, která se s tou naší překrývá. Na své výpravě za mocnými skrytými vědomostmi se naučí dokonale využívat svého unikátního spojení s jinou dimenzí i v našem světě. Takováto moc však nezůstane bez povšimnutí a Haroona se rychle stává cílem odštěpené frakce Nadřazených, kteří chtějí využít dimenzi ke změně průběhu lidské historie. Ale i ty nejlepší úmysly mohou vést ke katastrofě… Jak očekáváte, Haroona tomu musí zabránit.

Díky napojení na Fold budete moci hrát stylem, který vám sedí. „Ovládněte nepřátele tím, že do nich vstoupíte, vyhýbejte se projektilům, zmizte nepřátelům přímo před očima, vrhejte na soupeře umbrickou energii a dělejte spoustu dalších věcí,“ lákají autoři. Těšit se můžete na nejtajemnější místa světa. Zmíněny jsou písky Mauretánie, nebezpečná indická džungle a gotická krajina Portugalska 19. století.

V novém videu vidíme ukázku z hraní, kdy Haroona vstupuje do svých protivníků a převezme kontrolu nad jejich myslí, těly a zbraněmi. Dnes jsme se také dozvěděli, že herečkou hlavní hrdinky je Anya Chalotra. Tu můžete znát jako Yennefer ze seriálu Zaklínač od Netflixu.