Navzdory tomu, že Ellie v The Last of Us není hlavní hratelnou postavou, tak se ve studiu Naughty Dog na ní hodně zaměřili, zejména v propagačních materiálech. Vždyť zdobí velkou část obalu, zatímco její ochránce Joel je mnohem menší. Pravděpodobně je to tím, že v The Last of Us Part 2 je hlavní hrdinou naopak Ellie.

Nicméně, hráči se nadále snaží přijít na to, proč se remake hry z roku 2013 bude prodávat za plnou cenu. Vývojáři vyšší cenovku ospravedlňují tím, že vše vytvářeli znovu, hezky od nuly, což zabralo dost času. Mluví také o upravené hratelnosti po vzoru druhého dílu a lepšího snímání pohybu (modernější motion capture přináší mj. lepší prezentaci emocí), stejně tak o propracovanější grafice a chytřejší umělé inteligenci.

Co doposud tajili, tak je možnost měnit oblečení, Ellie budete moci převléct do triček s motivy jiných PlayStation her. Twitterový účet Naughty Dog Central odhaluje trička s potisky God of War Ragnarok, Sly Cooper, Resistance, Shadow of the Colossus, Horizon a Ghost of Tsushima. Vidíme také Uncharted a Returnal.

Kromě triček nechybí i některé další doplňky, například brýle Jaka a batoh Daxtera. Seznam tak zahrnuje nejen nejnovější tituly, ale také starší značky, které jsou delší dobu na odpočinku.

Předpokládáme, že stejné možnosti máme také u Joela.

The Last of Us Part 1 vyjde 2. 9. letošního roku na PlayStation 5. Ve hře budou české titulky a podpora bezdrátového ovladače DualSense s haptickou odezvou a adaptivními spouštěmi. Krátce poté se hra dostane na PC.