Na předměstském dvorku v kůži dětí zmenšených na mravence bude ještě těžší přežít. Studio Obsidian při vývoji netradičního survivalu Grounded využívá své bohaté zkušeností z komplexních RPG titulů (jako série Pillars of Eternity a The Outer Worlds) a přináší reaktivitu frakcí.

Po této aktualizaci už nemůžete jen tak útočit na různé druhy brouků a zabírat jejich území. Tedy můžete, ale v takovém případě musíte počítat s tím, že se tihle tvorové budou bránit, budou útočit na vaše základny a pokusí se pomstít. Zkrátka budou agresivnější.

Naštěstí máte k dispozici nové způsoby obrany. Můžete využít nové věže, včetně pomalé pylové věže a ničivé oblázkové věže. Dále nové pasti, mezi nimiž nechybí výbušné pasti. Tak pozor na ně.

Další novinka připomíná režim hordy. Prostřednictvím zařízení Waft Emitter nalákáte specifické typy brouků na určené místo, abyste je mohli zabít. Čím více se vám bude dařit, tím intenzivnější bude následná vlna brouků, ovšem tím hodnotnější předměty a zdroje můžete získat. Abyste ale brouky mohli na místo nalákat, musíte nejprve získat jejich pach.

Aktualizace 0.13.0 pojmenovaná The Bugs Strike Back by měla být dostupná na všech platformách, kde je Grounded (tedy Xbox Series X/S, Xbox One a PC v rámci Microsoft Store a Steamu). Tímto novým obsahem se Grounded přibližuje vydání plné verze, která je v plánu na letošní rok.