Britští hráči podle průzkumu preferují PlayStation 5 nad Xbox Series X. Už také víme, že v průběhu nadcházejícího měsíce bude mít Microsoft další prezentaci, která se zaměří nejen na hry, ale také na konzoli samostatnou. O slovo by se brzy měla přihlásit také Sony. Obě společnosti musejí v dohledné době odhalil přesné datum vydání svého nového hardwaru a zejména cenu, za kterou bude možné PS5 a Xbox Series X koupit.

Jak se zdá, na detaily o PlayStationu 5 nebudeme čekat tak dlouho. Známý novinář Jeff Grubb ze serveru VentureBeat zveřejnil na Twitteru seznam chystaných událostí a v období mezi 5. až 11. 8. je uvedeno také State of Play.

Přečtěte si také: Velký souhrn z prezentace PlayStationu. Vše na jednom místě

Podle Grubba nemá State of Play ještě stanovené přesné datum, ale má se konat na začátku srpna. Novinář má v herním světě velkou váhu, byl to právě on, kdo odhalil datum prezentace The Future of Gaming, kde Sony ukázala PS5 a zejména hry Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7, Horizon: Forbidden West, Demon's Souls Remake nebo Ratchet & Clank: Rift Apart. Zvěsti tvrdí, že to není vše a japonská společnost si nechala ještě nějaká esa v rukávu, aby mohla reagovat na Microsoft.

V minulosti Sony využívala State of Play pro detaily o hrách, například jsme viděli gameplay záběry z The Last of Us Part II nebo Ghost of Tsushima.

Nadále platí, že PlayStation 5 (i Xbox Series X) dorazí na pulty obchodů koncem letošního roku. Co se ceny týče, spekuluje se, že by v přepočtu na naše mohla být 13 až 15 tisíc korun. Jiné zvěsti ale zase hovoří o vyšší částce – kolem 18 tisíc.