Vítejte na letišti. Ve hře AirportSim nebudete stavět letiště, ale ani ho řídit. Místo toho musíte zvládnout roli letištního pozemního personálu. Čeká na vás vítání cestujících, vykládání zavazadel, doplňování paliva do velkých letadel, příprava letadel k odletu a další řada úkolů.

Za vývojem stojí společnosti MS Games a MK Studios. Na kontě mají desítky oficiálních doplňků a modifikací pro Microsoft Flight Simulator. Navíc poskytují software pro simulaci letu určený k profesionálnímu výcviku pilotů. Tyto bohaté zkušenosti chtějí využít k vytvoření nejlepšího simulátoru letištního provozu.

Každý stroj, který budete k této práci potřebovat, se vyznačuje individuálním způsobem ovládání, řízení a chování v různých povětrnostních podmínkách.

„Schopnost plánovat, efektivní pohyb a přesné plnění úkolů ve správný čas – to vše přispívá k tomu, aby bylo letadlo obslouženo a mohlo se vydat na další cestu. Koneckonců, není nic horšího než netrpěliví cestující čekající na zpožděná zavazadla,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Ve hře AirportSim na vás čekají různé herní režimy. Prvním a podle vývojářů nejdůležitějším je režim kampaně – nastavený letový plán vycházející z reálného provozu a vše, co na něj navazuje. Dalším režimem je Free Play, který vám poskytuje volnost s náhodně přidělenými úkoly, a navíc s možností ovládat aktuální scénář počasí.

Režim Visitor (návštěvník) vám umožní volně prozkoumávat letiště a volně se po nich pohybovat bez povinné práce nebo rozvrhu. Pak je tady kooperativní mód, jenž umožní vžít se do rolí členů pozemní obsluhy společně s přáteli nebo dalšími hráči z celého světa.

PŘEČTĚTE SI O DALŠÍCH SIMULÁTORECH:

Tvůrci lákají na věrně reprodukovaná letiště Varšava, Vágar (třetí největší ostrov Faerských ostrovů), Keflavik (Island) a Frankfurt. Další letiště dorazí později ve formě dodatečných balíčků. Chybět nebudou nejoblíbenější letadla na světě: Boeing 737-800 a Airbus A320 NEO.

Pokud vás AirportSim zaujal, je v plánu na jaro roku 2023 pro PC a Xbox Series X/S.