Ve středu ráno se internetem šířila zpráva, že tento týden bude oznámeno Grand Theft Auto VI. Nakonec jsme ale o několik hodin později dostali jen zprávu od Sama Housera s tím, že první trailer na očekávanou gangsterskou akci bude zveřejněn na začátku prosince.

Ukazuje se, že původně měl Rockstar na tento týden opravdu plánovat upoutávku. Ta by pravděpodobně lákala na prosincový trailer. Po úniku, který přinesl novinář Jason Schreier z Bloombergu a rychle ho převzala média z celého světa, se však v Rockstaru rozhodli teaser trailer nezveřejnit. Místo něho došlo k sepsání rychlého vzkazu od Housera. Ovšem bez jakýchkoli podrobností.

„Nyní mohu potvrdit, že oznámení bylo skutečně plánováno na tento týden (nikdy se nemělo uskutečnit v říjnu) a středeční série tweetů vůbec není tím, co bylo původně plánováno. Prohlášení Sama Housera, zveřejněné na webových stránkách Rockstaru a na všech sociálních kanálech, bylo vydáno jako rychlé protiopatření proti úniku informací Jasona Schreiera, stejně jako v září 2022, kdy ‚potvrdil‘ úniky. Původně mělo ke skutečnému oznámení dojít až později v průběhu týdne,“ tvrdí Chris Klippel z Rockstar Magu.

V Rockstaru a Take-Two měli mezitím představitelé zuřit a Sam Houser (šéf Rockstar Games) a Strauss Zelnick (šéf Take-Two) měli nařídit interní vyšetřování, aby zjistili, kdo je informátor Schreiera. Všichni zaměstnanci měli být varováni, že pokud budou přistiženi při úniku důvěrných informací, budou přísně potrestáni za nedodržení NDA.

Teaser trailer měl pravděpodobně obsahovat logo hry (potvrzení názvu hry) a datum zveřejnění traileru. Ostatně takhle to Rockstar udělal kdysi u Red Dead Redemption 2.

Jason Schreier na informace od Klippela reagoval. Prý nic z toho není pravda. Rockstar to měl od začátku takhle plánovat a nic na tom nezměnil jeho článek. Klippel má mít ale informace, které je těžké zpochybnit. Rád si o tom se Schreierem promluví soukromě. Pak se oba začali hádat.