Konec roku 2022 využil producent Yoshiaki Hirabayashi k tomu, aby uklidnil všechny hráče čekající na Resident Evil 4 Remake a vzkázal, že hra se nachází v poslední fázi vývoje a je blízko dokončení.

Teď přichází druhá velmi pozitivní zpráva. V komplexní předělávce dnes už kultovní hororové akce zůstanou všechny tři hlavní oblasti, tedy vesnice, hrad a ostrov. Žádná z hlavních částí původního čtvrtého dílu nebude z remaku vyškrtnuta.

Obavy byly zejména o ostrovní část. Šlo o závěrečnou část původní hry, kterou mnoho hráčů kritizovalo. Ve své době ji Capcom nezvládl podle představ, prý za to mohla technologická omezení. Nyní to chce společnost napravit. V počáteční fázi vývoje remaku se vývojáři rozdělili na tři týmy a každý si vzal na starost jednu oblast hry, aby zjistil, co by se kde dalo vylepšit a upravit.

Díky tomu bude ostrov v remaku „mnohem více“. Na podrobnosti se nás ale neptejte, ty jsme se nedozvěděli. Pravděpodobně bude ale temný ostrov více využit a případně bude mít i více obsahu.

Nedávno bylo také potvrzeno, že remake Resident Evilu 4 bude zhruba stejně dlouhý jako původní hra, takže skutečnost, že žádné větší části nebyly vystřiženy, není velkým překvapením.

Co se nových informací o hře týče, tak dle insidera Dusk Golema se jich dočkáme už během ledna. To vzhledem k vydání (24. 3. 2023) je více než pravděpodobné.

Resident Evil 4 Remake dorazí ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation 4. Verze pro Xbox One oznámena není.