Začátkem letošního roku byla oznámena velká změna u série Need for Speed. Studio Ghost Games (EA Gothenburg), které vytvořilo NFS: Rivals, restart NFS, Payback a Heat, se stává technologickým týmem a kdysi slavnou arkádovou závodní sérii dostali na starost lidé v Criterion Games. Tvůrci úspěšné arkády Burnout Paradise mají sérii Need for Speed navrátit ztracený lesk a postarat se o vznik nové generace této značky pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X.

Na začátku tohoto měsíce na internet uniklo video, které údajně pochází z dílu, který vyjde v příštím roce. Šlo o ukázku z rané vývojové verze prezentující bláznivé skoky a šílené driftování na mapě s dočasnými maketami a absencí vizuálních efektů, nasvícení a destrukce.

Jak se ale nyní zdá, tak kromě úplné nové generace NFS vzniká ještě jeden díl. Amazon začal v předobjednávkách nabízet neoznámený Need for Speed: Hot Pursuit Remastered ve verzích pro Xbox One a Nintendo Switch. Na stránce nechybělo ani datum vydání, 13. 11. letošního roku.

O remasteru NFS: Hot Pursuit se nemluví poprvé. Už před dvěma měsíci citoval server VentureBeat zdroj obeznámený s vydavatelským plánem Electronic Arts. Na seznamu měla figurovat hra ve verzi pro Switch.

Hot Pursuit vyšlo nejprve v roce 1998 od EA Canada, o čtyři roky později jeho pokračování a v roce 2010 od Criterion Games nový díl s názvem Hot Pursuit. Jak se zdá, tak se jim Hot Pursuit natolik líbí, že se dočkáme další proměny. Ta bude mít zřejmě za cíl zkrátit čekání na plnohodnotný nový díl. Ten snad dorazí v roce 2021.

Remaster nevyžaduje tolik práce jako vývoj úplně nového dílu. V Criterion Games by oba projekty nejspíš zvládli. Pokud bude NFS: Hot Pursuit Remaster oznámen, určitě dorazí i na PlayStation 4 a PC.

Hot Pursuit z roku 2010 od Criterion Games se vrátilo ke kořenům Need for Speed a nabídlo exotické automobily a honičky s policií ve fiktivním světě Seacrest County. Tato oblast nabízela různorodou krajinu jako kalifornské pobřeží s pouští, lesy, pláže i hornaté prostředí. Šlo o otevřený svět a celé hře dominoval systém Autolog - propojil spoluhráče s možností porovnávat a sdílet všechny zkušenosti, obrázky a mise. Intenzita honiček byla zvýšena zbraněmi a vybavením na straně policistů i nelegálních závodníků.

NFS: Hot Pursuit z roku 2010 si u recenzentů vedlo velmi dobře. Mnozí ho považovali za nejlepší díl poslední dekády série. I od hráčů si projekt vysloužil pochvalu.