Renomovaný insider a dataminer billbil-kun si nedá pokoj. Důvěru novinářů a hráčů si získal přesnou „předpovědí“ her, které budou v PlayStation Plus. Teď jde ještě dál a láká na brzké detaily hned trojice her.

Začneme tou nejzajímavější. Billbil-kun tvrdí, že magická first-person akce Immortals of Aveum od Ascendant Studios a Electronic Arts vyjde už 20. 7. letošního roku. To je poněkud překvapivé. O titulu toho totiž moc nevíme, představen byl na konci loňského roku na The Game Awards a od té doby je ticho po pěšině. Na druhou stranu, oficiální twitterový účet po zprávě billbil-kuna stanovil, že už ve čtvrtek 13. 4. uvidíme nový trailer. Využijme tedy toho a udělejme si menší rekapitulaci hry.

Immortals of Aveum má kombinovat souboje z pohledu první osoby s magií. Soustředit se má na filmovou příběhovou kampaň pro jednoho hráče a nabídnout pestrý svět plný moci a magie ve stylu Skyrimu. Vývoj této zajímavé hry vede Bret Robbins, bývalý kreativní ředitel Dead Space. Ten měl sestavit neokázalý tým předních talentů v oboru se zkušenostmi z oblíbených sérií, jako jsou The Walking Dead od Telltale, Marvel's Spider-Man, Borderlands, The Wolf Among Us, Mafia, Tomb Raider, Gears of War, Metal Gear Solid, The Elder Scrolls, Call of Duty, Dead Space a Bioshock.

„Založil jsem Ascendant Studios, abych vytvářel originální a epické hry, a tady jsme, o čtyři roky později, před dokončením naší první hry,“ řekl Robbins loni při oznámení Immortals of Aveum. „To, co začalo jako bláznivý, vzrušující nápad, se rozrostlo v bláznivou, vzrušující AAA hru.“

Loňský minutový teaser trailer slíbil vydání v roce 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Insider má také něco pro příznivce motorek. V italském studiu Milestone mají být podle něj připraveni na představení a posléze vydání RIDE 5. Pátý díl této motorkářské série prý dorazí ve standardní a speciální edici. Má mít minimálně 6 bonusových balíčků zdarma a jedno z DLC se jmenuje Fat East Pack.

Pokud je to pravda, znamenalo by to, že Milestone letos uvedenou na trh minimálně čtyři hry. V březnu vydali Monster Energy Supercross: The Official Videogame 6, v červnu přinesou MotoGP 23 a později ještě SBK 23. U této firmy to ale není nic neobvyklého, v roce 2022 vydalia5 her a o rok dříve 4 a předtím opět 4.

Jako další billbil-kun láká na pátý díl Trine. Jmenovat se má Trine 5: A Clockwork Conspiracy, k oznámení má dojít velmi brzy (prý už v tomto týdnu) a prodávat se má za 30 eur pro PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Zveřejnil dokonce obrázek. Z něho toho ale moc vyčíst nejde.