Jsou nepoučitelní, zlobí se fanoušci na vývojáře ze studia Polyphony Digital po nejnovější aktualizaci, která zvyšuje ceny značného počtu nejvzácnějších a nejdražších vozů ve hře Gran Turismo 7.

Za vše může aktualizace verze 1.15, jež reviduje ceny podle ocenění ve skutečném světě pod vedením pojišťovny Hagerty, která se specializuje na klasické automobily.

Podle hráčů byla zvýšena cena u 27 vozů kolekce Hagerty, u 21 zůstala stejná a u dvou klesla. Největší rozdíl byl zaznamenán u Ferrari F40, cena se téměř zdvojnásobila z 1,35 milionu kreditů na 2,6 milionu kreditů.

Hráči se bojí, kam až se ceny těchto aut dostanou, protože ve skutečném světě jejich cena neustále stoupá. Také se jim nelíbí rozdíl mezi cenou v předešlém a novém díle. Například McLaren F1 se v Gran Turismo Sport prodává za milion kreditů, zatímco v Gran Turismu 7 stál 18,5 milionu, po nedávné aktualizaci je to 19,4 milionu.

Přitom už při oznámení spolupráce společností Sony a Hagerty mnozí upozorňovali, že dohoda povede k neustálému zvyšování cen vozů ve hře. Jako by Sony nestačila kritika za ceny aut v době vydání hry.

Dalším problémem Gran Turisma 7 je, že nemůžete prodávat své automobily. To se má v budoucnu změnit. Už dříve tvůrci upravili bonusy za závody.