Minulý týden představitelé Microsoftu uklidnili hráče, že hry budou nadále v den vydání dostupné v Game Passu. V novém rozhovoru generální ředitel herní divize Phil Spencer potvrdil důležitou věc. Jejich cílem je mít kompletní portfolio her od ZeniMaxu/Bethesdy, Activisionu, Blizzardu a Xbox Game Studios v Game Passu hned první den. Ani tady tedy Microsoft své plány nezměnil.

To zahrnuje i Call of Duty. V tomhle případě ale chybí informace, zda to bude už letošní díl. Počkat si musíme rovněž na to, kdy budou hry Activisionu a Blizzardu v Game Passu dostupné. Týmy na přenesení pracují a první vlaštovkou bude Diablo IV už 28. března/marce pro Xbox a PC. Zdržení je z důvodu toho, že na integraci a změně se začalo pracovat až po uzavření akvizice. V případě koupě ZeniMaxu s Bethesdou nemusela americká společnost čelit obavám a soudům a mohla se do příprav pustit dříve.

V rozhovoru pro Game File došlo ještě na spekulace o konci fyzických verzí her. Dle Spencera podporují fyzická média a sledují, co většina zákazníků chce. „A právě teď většina našich zákazníků kupuje hry digitálně. Ale naše strategie nezávisí na tom, že lidé přejdou na digitální trh,“ dodal. Potvrdil také konsolidaci odpovědných týmů za fyzické verze her.

V roce 2024 a 2025 nás od Xboxu čeká více než 10 hlavních vydání. Zástupce společnosti jmenoval Senua's Saga Hellblade 2, rozšíření pro Diablo 4, Avowed, Ara: History Untold aIndiana Jones. Další tituly jsou ve vývoji a dozvíme se o nich na červnové prezentaci.

Minulý týden jsme se dozvěděli, že Game Pass má 34 milionů předplatitelů. Včera byla odhalena druhá únorová várka her.