Se začátkem závodního víkendu v Číně představuje Electronic Arts nový ročník oficiální videohry od Codemasters. F1 24 vyjde už za měsíc a má hráčům umožnit vypustit svého šampiona na trať v honbě za hvězdnou kariérou v F1. Řeč je o příběhovém režimu, který se dočkal od roku 2016 první velké aktualizace.

„Pilotujte jako ti nejlepší a propojte sebe a svůj vůz v jedno zásluhou zcela nové technologie EA SPORTS Dynamic Handling System. Nechte promluvit svou vášeň, spojte se s oblíbenými týmy a jezdci a v nových režimech dokažte, že na to máte,“ láká tisková zpráva.

Vypusťte svého šampiona na trať – Objevte inovovaný režim Driver Career s novinkami v hratelnosti vycházejícími z formulového sportu, nebo se spojte s přítelem a odehrajte kariéru ve dvojici.

EA SPORTS Dynamic Handling – Vychutnejte si autentičtější ovládání. Díky vylepšení v oblasti fyziky máte větší kontrolu nad tím, jak váš osobní styl jízdy ovlivní výkon vozu a závodní strategii.

Challenge Career je nová interaktivní funkce v sezóně F1, která přináší epizodické soutěžní hraní s jedinečnými událostmi a výzvami. Umožňuje komunitě soupeřit o nejlepší skóre a prostřednictvím hlasování na sociálních sítích je vyzývá k ovlivnění budoucího obsahu.

Nechte promluvit svou vášeň ve Fanzones. Díky nim můžete podporovat svůj oblíbený tým a jezdce, spolupracovat s ostatními fanoušky při plnění cílů, posouvat svůj profil v žebříčku a odemykat jedinečné odměny a předměty.

Na PC bude hra opět podporovat ray tracing a VR. Na podrobnosti si musíme počkat. Navzdory lákavým změnám hra běží nadále na starém Ego enginu od Codemasters a vychází 31. 5. 2024 (v dražší edici o tři dny dříve) nejen na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale také na Xbox One a PlayStation 4. Z toho důvodu bych byl osobně opatrnější s očekáváním. Chytřejší budeme v pondělí 22. 4. v pět odpoledne našeho času, kdy EA vypustí video s ponořením do hratelnosti.