Přestože je Disney největší zábavní společností na světě, nehodlá vytvářet hry. Pro nás hráče je ale dobré, že se zároveň nebrání tomu poskytovat licence. To názorně ukazuje u Star Wars. Dobrodružství na motivy Hvězdných válek připravuje nejedna společnost, stejně tak je oznámen Indiana Jones od tvůrců Wolfensteina.

Úspěch Marvel’s Spider-Man pro PlayStation 4 od Insoamniac Games a Sony zase otevřel dveře dalším dílům se superhrdiny. Marvel’s Avengers sice tak dobře nedopadli, ale Marvel’s Guardians of the Galaxy se hráčům líbili mnohem více, i když se prodávají pod očekáváním Square Enix.

To ale fanoušky trápit nemusí, protože budoucnost superhrdinů Marvelu vypadá zářivě, a to nejen díky Spider-Man 2 a Marvel’s Wolverine od Insomniac Games. Chystá se totiž také tahový RPG titul Marvel's Midnight Suns od autorů XCOMu a dle neoficiálních informací svou hru na motivy slavného komiksového světa připravuje také společnosti Electronic Arts.

Se zprávou přišel známý insider Nick Baker v posledním dílu podcastu Xbox Era. Bohužel ale nevíme, jaké studio by mělo vývoj na starost. V DICE mají plné ruce práce s Battlefieldem, který je prioritou. V BioWare zase chystají Dragon Age: Dreadwolf a nový Mass Effect, zatímco v Respawnu jsou zaneprázdněni třemi projekty Star Wars a Apex Legends. Vhodným kandidátem se tak zdá být tým EA Motive, jenž dokončuje remake hororové akce Dead Space, vyjde 27. 1. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Zatím ale vše berte s nadhledem. Baker v minulosti dokázal, že má spolehlivé zdroje, ale také nebyl zdaleka neomylný.