O vývoji čtvrté plnohodnotné hry ze série Dragon Age víme už několik let, ale během této doby se nikdo z EA či studia BioWare neobtěžoval oznámit konečný název projektu. Nyní ale máme konečně jasno. Dejme sbohem Dragon Age 4 nebo dalšímu Dragon Age a přivítejme Dragon Age: Dreadwolf.

Jak se dalo očekávat po zveřejnění předchozích propagačních materiálů, finální jméno hry odkazuje na Solase, s nímž jsme se setkali už v Dragon Age: Inquisition z roku 2014. Tehdy byl jedním ze základních společníků, nyní je z něj úhlavní nepřítel nového příběhu z Thedasu.

Vývojáři z BioWare však na oficiálním blogu prohlásili, že se nováčci v sérii nemusí bát, že by jim něco z dějového hlediska mělo uniknout. Veteráni už mají samozřejmě určitou představu, co mohou od toho plešouna s nejasnými a komplikovanými pohnutkami zhruba očekávat, zvlášť pokud hráli DLC Trespasser. Ostatním se ale Solas představí v pravý čas.

Tvůrci také potvrdili, že letos Dragon Age: Dreadwolf nevyjde. Uvědomují si, že fanoušci mají nyní určitě řadu otázek, ale na jejich zodpovězení si zkrátka budeme muset počkat. Více podrobností o návratu do Thedasu se máme dozvědět v následujících měsících, během nichž bude Solas dál rozehrávat svou mysteriózní hru.