Night City je nebezpečné místo plné nebezpečných zločinců. Je proto dobré, aby byl každý obyvatel tohoto města připraven na možnou hrozbu. Proto není divu, že ve světě Cyberpunku 2077 seženete zbraň prakticky kdekoliv. Právě o vnímání zbraní se nyní CD Projekt RED rozpovídal.

Podle všeho bychom zde našli paralelu s ozbrojováním v Americe. Cyberpunk 2077 ovšem zachází mnohem dál. Dle slov Bena Andrewse, který má na starost koordinaci concept artů, je to americká kultura zbraní vyhnaná do extrému.

Přečtěte si také: Upravená vozidla v Cyberpunku 2077 mají zajímavé funkce

Každý má zbraň, protože městu vládne obří vlna násilí. Lidé mohou být napadeni po cestě z práce, nebo mohou zjistit, že se jim někdo vloupal do bytu. To se ostatně odráží i v marketingu, respektive reklamách, které se zaměřují především na rodiny a těhotné ženy.

Zbraně jsou totiž vnímány jako naprosto běžná součást zdejšího života. Dokládá to i možnost pořídit si zbraň na jedno použití, která vám je k ničemu, když v ní dojdou náboje. Andrews to popisuje tak, že si v obchodě koupíte pistoli zhruba za pět euro, během víkendu ji použijete k obraně domova, a pak ji prostě zahodíte do koše a koupíte si novou.

Svět Cyberpunku 2077 je tak rázem daleko temnější a může pro vás jako pro hráče představovat mnohem větší hrozbu. S obyvateli města si totiž není radno zahrávat - zvláště, pokud je ozbrojen každý civilista. Pravděpodobně můžeme čekat, že okrádání civilistů - například, když jim budete chtít vzít auto - nebude tak jednoduché jako například v sérii Grand Theft Auto od Rockstaru.

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude bezplatně vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X ve formě dvou aktualizací. Jedna bude dostupná koncem roku, druhá v průběhu roku 2021. Ve hře budou české titulky.