Po více než 24 hodinách skončila údržba serverů Gran Turisma 7 a hra je konečně plně hratelná. Plus došlo k vydání další aktualizace. Verze 1.08 opravuje problémy s automobily, které se neobjevovaly u prodejců. V některých případech se také nenačetla mapa světa, což znamenalo, že jste nemohli hrát.

„Těsně před vydáním aktualizace 1.07 jsme objevili problém, kdy se hra v některých případech na systémech PS4 a PS5 nespouštěla správně,“ popsal problém tvůrce série Kazunori Yamauchi.

„Jednalo se o vzácný problém, který se nevyskytl během testování na vývojovém hardwaru ani během testování kvality před vydáním. Abychom však zajistili bezpečnost uložených dat uživatelů, rozhodli jsme se pozastavit vydání aktualizace 1.07 a vydat opravnou aktualizaci 1.08.“

To má být také důvod, proč byly servery přes 24 hodin offline. Kvůli tomu byl titul téměř nehratelný.

Při této příležitosti připomínáme soutěž o Gran Turismo 7, tričko, klíčenku a červený ovladač DualSense.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Už je to 24 hodin, co je Gran Turismo 7 v podstatě nehratelné. Novým závodům pro PlayStation 5 a PlayStation 4 nefungují servery, což brání majitelům hry k přístupu k většině obsahu hry, včetně singleplayerových závodů. Při nedostupných serverech fungují pouze dva režimy: Arkádový mód s malým výběrem vozů a excentrický a velmi omezený režim Hudební rallye.

Problém pravděpodobně souvisí s nejnovější aktualizací, kterou komunita ve velkém kritizuje za citelné snížení množství kreditů za absolvování závodů. To způsobí, že hráči si nebudou moci dovolit nejdražší vozy, respektive na ně budou muset déle šetřit (odjezdit více závodů). Hráči jsou přesvědčeni, že je vývojáři tímto nutí do mikrotransakcí a svůj negativní názor dávají viditelně najevo na Metacriticu.

Japonské studio Polyphony Digital včera zahájilo pravidelnou plánovanou údržbu serverů, která se výrazně protáhla.

„Jakmile to bude možné, budeme všechny informovat o tom, kdy bude pravděpodobně dokončena,“ napsalo studio v prohlášení na Twitteru. To je také poslední oficiální informace.