Co se to zase děje? Po odkladech způsobených pandemií koronaviru tady máme novou vlnu odkladů na další rok. K dříve odloženým hrám Metal Slug Tactics, The Lord of the Rings: Gollum, Marvel’s Midnight Suns, Homeworld 3 nebo Hogwarts Legacy se přidává Deliver Us Mars.

Sci-fi dobrodružství na rudé planetě mělo dorazit 27. 9. letošního roku. Místo toho je dosud nejambicióznější projekt studia KeokeN Interactive plánován na 3. 2. 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Vývojáři si chtějí pohlídat, že přinesou hráčům nejlepší možný zážitek. „I když chápeme, že tato zpráva může být zklamáním, těšíme se, až se všichni postavíte výzvám na Marsu, projdete jeho nehostinným prostředím a odhalíte tajemství ARKů,“ dodávají s tím, že v rámci Gamescomu uvidíme nový trailer.

Jedná se o pokračování kladně hodnoceného sci-fi thrilleru Deliver Us the Moon z roku 2019. Na Měsíci hráči uskutečnili poslední pokus o záchranu lidstva, hlavní děj se odehrávat kolem Země, kde byly zcela vyčerpány její přírodní zdroje, což lidstvo nutí k dalšímu průzkumu. Ekologický katastrofický příběh se nyní přesouvá na Mars plný prachových bouří a obřích kaňonů.

Deliver Us Mars sleduje Kathy Johansonovou, kterou si možná pamatujete jako malou holčičku z první hry, při jejím útěku z terra firmy. Vydala se raketoplánem na Mars, aby pronásledovala drzé zloděje, kteří ukradli důležité vybavení. To jediné může zabránit tomu, aby se Země dostala do úplného klimatického kolapsu – a také hledá svého ztraceného otce.

Čeká vás více startů raket, hádanek a vylomenin v beztíži, ale tentokrát se budete moci i potápět. Ano, na Marsu je kapalná voda. Vývojáři dále slibují zdolávání plošinovkových výzev a řešení složitých hádanek. Nemluvě o částech odehrávající se na Zemi.

„Deset let po misi Fortuna je lidstvo na prahu vyhynutí více než kdy předtím. Po záhadném nouzovém volání z Marsu se nejmladší pozemská astronautka Kathy Johannsonová připojí k lodi Zephyr a její posádce na poslední misi: zachránit lodě kolonie ARK, které ukradla záhadná organizace Outward, a spolu s nimi zajistit přežití lidské rasy.“

„Vstupte na palubu lodi Zephyr a vydejte se na cestu ze Země na povrch Marsu. Vydejte se na cestu drsným a nelítostným terénem, abyste objevili tajemství, která po sobě zanechala organizace Outward. Použijte mozek i sílu a překonejte tak psychické i fyzické výzvy, najděte kolonii ARK a odhalte motivaci těch, kteří stojí za tísňovým voláním, které vás sem přivedlo.“

Dva měsíce starý gameplay trailer