Dnes je to šest let od vydání středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Pražské studio Warhorse u té příležitosti prozradilo, že hra překonala hranici šesti milionů prodaných kopií. Bohužel nadále čekáme na oznámení druhého dílu, na kterém se dle našich informací intenzivně pracuje.

Vznik Kingdom Come: Deliverance už v roce 2014 podpořili hráči z celého světa, když se na Kickstarteru vybralo 1,1 milionu liber. Daniel Vávra prozradil, že nedokázal najít vydavatele, který by vývoj zaplatil, protože ve hře nejsou draci a magie.

V létě roku 2022 bylo hlášeno pět milionů prodaných kusů na všech platformách. O úspěchu české hry z dílny Daniela Vávry a Martina Klímy svědčí akvizice. Warhorse Studios v únoru 2019 koupila vydavatelská společnost Koch Media (nyní Plaion), která spadá pod Embracer Group. Za Warhorse firma zaplatila 41,8 milionu eur (1,1 miliardy korun). Embracer Group vlastní Gearbox Software, Deep Silver, 3D Realms, 4A Games, Saber Interactive, brněnské studio Ashborne Games (Last Train Home) nebo slovenské Nine Rocks Games, autory loveckého simulátoru Way of the Hunter.

Na začátku letošního roku vyjde Kingdom Come: Deliverance ještě na Nintendo Switch. Tuhle verzi má na starost studio Saber Interactive a ve hře nebude chybět český dabing, který vytvořili fanoušci. Dosud je dostupný pouze na PC. Dle všeho se na PS4 a Xbox One nechystá.

Pokud také čekáte na oznámení druhého Kingdom Come, tak se mezitím podívejte na naše speciální video 10 věcí, které očekáváme od Kingdom Come 2 (tady ve formě článku).