Majitelé Nintenda Switch už ani nedoufali, že se dočkají. Mnozí tak mohou být dnešní zprávou mile překvapeni. Na jejich konzoli/handheld opravdu vyjde středověký akční RPG titul Kingdom Come: Deliverance.

Pražské studio Warhorse dnes informovalo, že Kingdom Come: Deliverance Royal Edition bude pro Switch dostupná na začátku roku 2024. Amazon před necelým měsícem uváděl 16. 2. 2024. Přitom o portu jsme slyšeli poprvé v létě před dvěma roky, kdy byl oznámen.

„Jindřichova cesta za pomstou uprostřed brutální občanské války na pozadí bohaté tapiserie Čech ožívá na konzoli Nintendo Switch,“ uvádí tisková zpráva a láká na hraní doma, cestou autobusem nebo při přestávce na oběd. Bohužel bez detailů o rozlišení a snímkové frekvenci.

Kingdom Come: Deliverance pro Switch má na starost studio Saber Interactive. Tuzemská distributorská společnost Playman později potvrdila, že hra bude mít dokonce český dabing. Ten je dosud dostupný pouze na PC a vytvořili ho fanoušci. Hra bude dostupná digitálně na eShopu Nintenda i fyzicky v obchodech.

Doufejme, že brzy uvidíme, jak náročná hra, která měla na PS4 a Xboxu One problémy s optimalizací, na méně výkonném Switchi poběží. Zatím jsou k dispozici pouze první obrázky. Ty vypovídají o výrazně horší grafice, což Saber udělal i v případě Switch verze Zaklínače 3, který na konzoli od Nintenda neběžel špatně. Doufejme, že Kingdom Come nedopadne jako Mortal Kombat 1 nebo Batman: Arkham Trilogy, který je de facto nehratelný.

ROYAL EDITION OBSAHUJE

Poklady minulosti – Poklady minulosti odemykají jedinečné mapy k pokladům a dodatečné zbroje pro Jindřicha.

Z popela – V roli novopečeného šafáře se hráč musí rozhodnout, které budovy se mají postavit jako první, jak přilákat nové lidi a jak vyřešit spory mezi občany. Bude také moct vzít na projížďku jednoho z nových koní, zahrát si kostky anebo si zajít do místní hospůdky – kterou zrovna nechal postavit.

Milostná dobrodružství Jana Ptáčka – Jindřichův přítel Jan Ptáček se zamiloval a potřebuje, aby mu Jindřich poradil, jak dobýt srdce krásné Karolíny. Celé se to ale zamotá víc, než by se dalo čekat

Band of Bastards – V tomto rozšíření se hráč může přidat ke skupině žoldáků, které si Racek Kobyla najme, aby bránili jeho území. Jeho úkolem bude nejen žoldákům pomoct, ale také je pořádně postavit do latě.

A Woman’s Lot – Čtvrté a největší DLC, ve kterém vystupuje jako hratelná postava Jindřichova blízká kamarádka Tereza. Dále je přidán i pes jako mazlíček.