Koncem roku 2022 přední české videoherní obchody hlásily lepší dostupnost konzolí PlayStation 5. Podobná situace byla po celém světě. Sony se povedlo vyrobit velké množství kusů a před Vánoci je dodat na trh. Díky tomu byl loňský prosinec dosud nejlepším měsícem v historii PS5.

Na konci roku 2022 byl o PlayStation 5 velký zájem a generální ředitel Jim Ryan na veletrhu CES 2023 uvedl, že hráči si již koupili více než 30 milionů kusů PS5.

Připomeňme, že v červnu 2022 hlásila Sony více než 20 milionů prodaných kusů a o rok dříve 10 milionů.

Ryan na pódiu dodal, že rok 2023 bude skvělý. Na mysli měl nejen příchod dalších her (mj. na podzim Marvel's Spider-Man 2 od Insomniac Games), ale také dlouho očekávanou druhou generaci virtuální reality.

PlayStation VR2 bude uveden na trh 22. 2. 2023 s nejméně 30 tituly, včetně čerstvě oznámené VR verze Gran Turisma 7, která bude zdarma dostupná pro majitele hry. Potvrzen je také příchod českého hitu Beat Saber, i když v tomhle případě není stanoven termín. Počkat si musíme na detaily.

Gran Turismo 7 VR bude dostupné v den vydání headsetu, stejně tak Horizon: Call of the Mountain, No Man's Sky a Resident Evil Village.