Začátkem minulého měsíce jsme se dozvěděli smutnou zprávu. Cyberpunk 2077 neumožní hráčům upravovat vozidla po stránce výkonu ani vzhledu. Místo toho se ve světě očekávaného akčního RPG titulu budou nacházet speciální verze vybraných automobilů. Ty hráč bude moci získat/ukrást a obohatit s nimi svou garáž.

Dnes jsme se od uměleckého ředitele Paweła Mielniczuka dozvěděli nové podrobnosti. V Cyberpunku 2077 bude přibližně 29 základních modelů vozidel. Tyto modely budou mít nespočet verzí v závislosti na tom, kdo je upravil - zejména jaká frakce je upgradovala. Auta se budou lišit nejen vzhledově, ale také rychlostí, ovladatelností a dalšími aspekty jako je kupříkladu ochrana, kterou poskytnou svému řidiči a ostatním pasažérům.

Dobrým příkladem jsou auta Nomádu. Pouštní bandité mění chování svých vozidel a instalují do nich detektory min, které včas odhalí hrozbu ukrytou v pustině. Vozidla od Nomádu nemají žádné osvětlení. Místo toho jsou obohaceny infračervenými senzory a dalšími technologiemi. Zajímavě zní také technologie křišťálová kopule. Pod tímto záhadným pojmem se skrývá LCD obrazovka napodobující sklo. Ta promítá obraz i zvuky.

„V podstatě je to LCD obrazovka s pancéřováním. Když vstoupíte do auta a zavřete dveře, tak je v něm tma. Po minutě se rozsvítí obrazovka, na které vidíte vše potřebné i glitchování,“ vysvětlil Mielniczuk v rozhovoru pro časopis Official PlayStation Magazine jednu zajímavost. Lze očekávat, že takových nevšedních specialit bude ve hře mnohem více.

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude bezplatně vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X ve formě dvou aktualizací. Jedna bude dostupná koncem roku, druhá v průběhu roku 2021. Ve hře budou české titulky.