Únor/február se nám pomalu, ale jistě blíží a s ním i nová várka her pro předplatitele služby Xbox Live Gold či Game Pass Ultimate. Tentokrát si na své přijdou jak milovníci stříleček, tak i fanoušci klasiky. Přece jen si tentokrát budete moci do své digitální knihovny přidat hry jako je Gears 5, Resident Evil či Indiana Jones and the Emperor’s Tomb.

  • Gears 5 - od 1. do 28. 2.
  • Resident Evil - od 1. do 28. 2.
  • Dandara: Trials of Fear Edition - od 16. 2 do 15. 3.
  • Indiana Jones and the Emperor’s Tomb - od 1. do 15. 2.
  • Lost Planet 2 - od 16. do 28. 2.

Tuto pětici her si samozřejmě budete moci užít jak na Xboxu One, tak i na Xboxu Series X/S, zatímco Resident Evil, Indiana Jones and the Emperor’s Tomb a Lost Planet 2 si zahrajete také na Xboxu 360.

Jestli preferujete novější tituly a dáváte přednost střílečkám, pátý díl ikonické série Gears by vám jistě neměl proklouznout. Hra je navíc nyní plně optimalizována pro Xbox Series X/S, a v případě, že stále nevíte, jestli je to něco pro vás, můžete mrknout na naši recenzi. U stříleček ještě zůstaneme, jelikož v Lost Planet 2 se společně až se třemi kamarády pustíte do bitvy na planetě sužované válkou o termální energii.

Přečtěte si také: Resident Evil Village bude v hráčích vzbuzovat strach a napětí

Pokud rádi vzpomínáte na starší kousky, tak tentokrát si pro vás Microsoft připravil tituly rovnou dva. Jedním z nich je Resident Evil, ve kterém se zcela poprvé setkáte s tajuplnou organizací Umbrella. Navíc s blížícím se Resident Evil 8 a 25. výročím značky rozhodně neuškodí se vrátit ke kořenů série.

Tím druhým kouskem není nic jiného než Indiana Jones and the Emperor’s Tomb, což je docela příhodné, když zrovna nedávno Bethesda oznámila, že se slavný archeolog vrátí na naše herní obrazovky. Takže proč si nezaskočit na jedno rychlé dobrodružství v honbě za Heart of the Dragon, tajuplným artefaktem, který rozhodně nesmí padnout do rukou nacistů.

Na své si přijdou i fanoušci žánru metroidvania a plošinovek, jelikož právě sem spadá Dandara: Trials of Fear Edition. To vše navíc s pixel artovou grafikou a originálním soundtrackem v pozadí, což jistě dokáže potěšit každého fanouška her tohoto typu.