Nový projekt Bethesdy je velkým překvapením. Vydavatel oznámil novou hru s licencí známého filmového hrdiny Indiany Jonese. Titul spadá do včera představené divize Lucasfilm Games a má vyprávět zcela originální, samostatný příběh odehrávající se na vrcholu kariéry slavného dobrodruha. Dostupné video naznačuje zasazení do Říma.

Návratem Indiana Jonese bylo pověřeno studio MachineGames, které má na starost také akční sérii Wolfenstein. Na vše bude z pozice výkonného producenta dohlížet Todd Howard, šéf Bethesdy. Ten také zdůrazňuje, že nějakou dobu potrvá, než bude Indiana Jones odhalen. Už dnes jsou ale nadšeni z toho mála, co nám prozradili.

To je v současné době vše, co o hře víme. Počkat si musíme zejména na platformy. Jak totiž víme, v letošním roce Microsoft dokončí akvizici Bethesdy společně se ZeniMax Media. Je tak klidně možné, že se tu bavíme o exkluzivitě pro Xbox Series X/S a Windows 10. Microsoft samozřejmě tweet Bethesdy sdílel. Co myslíte, rodí se nám tady Uncharted od Microsoftu?

Od Bethesdy to není vše. Shodou náhod jsme se dozvěděli o vývoji neohlášeného fantasy titulu v Arkane Studios. Tvůrci Dishonored a Prey mají v Austinu pracovat na novém projektu. Lisa Charriere z Arkane Austin na svém LinkedIn profilu uvádí fantasy a využití technologie Unreal Engine 4.