Streamovací gigant v jižní Kalifornii buduje velmi zajímavé studio, které pracuje na originální multiplatformní AAA hře. Netflix nově do svých řad získal Rafa Grassetta, jenž po 10 letech opustil Santa Monica Studio, kde byl uměleckým ředitelem a mimo jiné navrhl Thora a Odina.

Studio Netflixu vede bývalý výkonný producent hry Overwatch Chacko Sonny. Jako kreativní ředitel v něm pracuje Joseph Staten, veterán série Halo, a pozici technického ředitele zastává Jerry Edsall, který byl hlavním programátorem Gears 5.

„Konečně mohu oznámit, že jsem se připojil k Netflixu a budu vyvíjet novou originální AAA hru. Jsem opravdu nadšený, že budu moci vytvořit tým a spolupracovat s úžasným Josephem Statenem, Jerrym Edsallem a Chacko Sonnym na tom, abychom přivedli k životu nový svět,“ uvedl Raf Grassetti.

Dříve se uvádělo, že studio pod vedením bývalého producenta Overwatch a viceprezidenta Blizzardu chystá velkou střílečku. V inzerátech byly uvedeny zkušenosti s vývojem live service a znalosti free-to-play. Netflix požadoval rozsáhlé zkušenosti a zmiňoval kooperativní a kompetitivní zápasy a v neposlední řadě Unreal Engine. Vytvářet se má svět, postavy a příběh, které jsou hodny filmu nebo televiznímu seriálu Netflixu.

Netflix má ve videoherním světě velké ambice. Na konci roku 2021 začal nabízet svých předplatitelům mobilní hry pro Android a iOS. Nedávno uvedl, že připravuje 16 her ve svých týmech a dalších 70 ve spolupráci s third-party studii. Do konce letošního roku chce mít v nabídce 95 titulů.